importet

Mallra dhe ushqime të falsifikuara, 5% e importeve të BE-së

Postuar në 02 Gusht, 2017 20:59

5% e importeve që hyjnë në Bashkimin Europian janë mallra dhe produkte të falsifikuara, imitime të firmave dhe markave të njohura në veshje dhe ushqime. Në shumicën e kategorive të mallrave të konsumit, bizhuteri, kozmetike apo lodra, përqindja e produkteve të imitimuara është shumë më e lartë se sa pritej, sidomos nëse krahasohet me vëllimin e importeve ligjore nga e njëjta kategori e produkteve

“Spektakli ekonomik i Trump do të dështojë, jam i sigurtë”

Postuar në 18 Janar, 2017 16:57

Ekonomisti i njohur amerikan dhe  fitues i çmimit “Nobel” në Ekonomi, Joseph Stiglitz ka bindjen se politikat ekonomike që ka ndërmend të ndjekë presidenti i zgjedhur amerikan Donald Trump veçanërisht mbi importet janë të destinuara të dështojnë, duke folur për  perspektivën e një "luftë tregtare", me vende si Kina apo Meksiko.

"Kjo nuk do të funksionojë, unë jam i sigurtë", u tha ai gazetarëve gjatë Forumit Ekonomik Botëror në përgjigje të një pyetje në lidhje me kërcënimet e manjatit amerikan për rritjen e tarifave mbi mallrat e importuara, sidomos automobilëve.

A bëhet ekonomi me flamur në dorë?

Postuar në 13 Janar, 2017 20:58

Sot mediat raportuan një statistikë zyrtare që na thotë se eksportet me Kosovën ranë me 25% në periudhën janar – nëntor 2016. Ndërsa importi, sipas Institutit të Statistikave, pësoi rritje me vetëm 3%. Këtë të dhënë që reflekton realitetin ekonomik e tregëtar mes dy vendeve, televizoni Top-Channel i jep një ngjyrim me karakter politik duke kërkuar prononcimet e drejtuesve të Dhomave përkatëse të Tregëtië.

Merr të përpjetën defiçiti, bie tregëtia me rajonin, Kinën dhe Italinë

Postuar në 28 Prill, 2016 12:10

Shqipëria ka ulje të shkëmbimeve tregëtare me dy nga partnerët e saj më të rëndëishëm, Italinë dhe Kinën. Instituti i Statistikave raporton se  vendet me të cilat importet kanë pasur uljen më të madhe në mars të këtij viti janë, Italia me 1,8 %, Kina me 7,8 % dhe Serbia me 5,1 %, ndërsa dërsa vendet me të cilat eksportet kanë pasur uljen më të madhe janë: Kosova me 32,1 %, Maqedonia me 19,8 %, dhe Kina me 37,1 %. Nga shifat kuptohet se tregëtia me vendet e rajonit është në nivele të uleta dhe po ashtu edhe shkëmbimet me dy partnerët kryesorë të Shqiipërisë.

"Të rishikohen Marrëveshjet e Tregëtisë së Lirë"

Postuar në 17 Mars, 2016 20:43

Ministri i Bujqësisë Edmond Panariti, thotë në një intervistë për TemaTv" se mbrojtja dhe stimulimi i prodhimit bujqësor në Shqipëri kërkon goditjen e atyre që ai i quan "importe të pandershme". Në përmbushje të këtij qëllimi Panariti jep mendimin se duhen rishikuar Marrëveshjet e Tregëtisë së Lirë.

Zbret kursi i këmbimit të dollarit në Shqipëri, bie dhe euro; A do ulet nafta?!

Postuar në 22 Gusht, 2015 09:48

Monedha amerikane ka rwnw në tregun e brendshëm, duke u këmbyer me 123.91 lekë. Ky është niveli më i ulët që nga janari i këtij viti. Edhe euro ka shënuar rënie të lehtë, duke arritur dhe ajo afër nivelit më të ulët të vitit.

Subscribe to RSS - importet