diskriminimi

QSUT akuzohet zyrtarisht për diskriminim ndaj fëmijëve me leuçemi

Postuar në 17 Janar, 2017 11:37

Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi ka akuzuar Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” “se ka dikriminuar kundër fëmijëve të sëmurë me leuçemi duke i mohuar akses ndaj një medikamenti”.
Ky lajm raportohet nga “reporter.al” që thotë se mendimi i komisionerit është bërë zyrtar më 29 dhjetor të vitit 2016. 

Komisari i Lartë i OKB-së për të drejtat e njeriut: Burkini, e drejtë e femrave. Ndalimi është diskriminim

Postuar në 31 Gusht, 2016 13:13

Debati par burkinin, veshjen që mbajnë femrat myslimane në plazhe po kalon drejt qesharakes. Në Francë disa bashki vendosën ndalimin e burkinit në plazhe, në emër të barazisë gjinore, por është e qartë edhe në e ër të ndalimit të invadimit të një lloj kulture të huaj për Europën e sotme.

I dashur VODAFONE, ti të rrjep miqësisht, dashurisht, me kompjuter!

Postuar në 07 Gusht, 2016 16:48

Po provoj të shkruaj diçka në stilin “qesh e ngjesh” të Habereve të mikut Mitro Çela. Jo për gjë tjetër. Për një të ngjarë e të pësuar që mbase nuk më prek vetëm mua.

Francë, ligj penal për ata që diskriminojnë të varfërit. Ç’mund të themi për në Shqipëri?

Postuar në 02 Gusht, 2015 20:13

Frances Ryan shkruan në “The Guardian” për një nismë ligjore në Francë, e cila synon të inkuadrojë si vepër penale diskriminimin e të varfërve. Ligji ka kaluar në senat deri më tani dhe shumë shpejt pritet që edhe dhoma e deputetëve ta kalojë. “Ligje të tilla që ndalojnë diskriminimin për shkak të origjinës shoqërore dhe ekonomike ekzistojnë tashmë në Belgjikë dhe Bolivi, por versioni francez thuhet se është më ekstrem.

Subscribe to RSS - diskriminimi