check up

Një qeveri në shërbim të një konçesionari. Plani i check up në kontratat e mjekëve

Postuar në 02 Nëntor, 2018 15:33

Vizion Plus raporton sot se Ministria e Shëndetësisë ka vënë me detyrim kontraktual për mjekët e familjes realizimin e planit për kontrollin mjekësor bazë. Nga kontratat e siguruara nga ky televizion, rezulton se mjekëve u ngarkohet përgjegjësia që të realizojnë planin, të ndjekin check up etj., ndërkohë që ky shërbim është koncesionuar te një kompani private.

Kazani i Check Up-it dhe standardi i ERTV për informimin

Postuar në 18 Tetor, 2018 22:13

Çdo dëshmi që diskretiton qeverinë me zë dhe me figurë siç parapëlqente të vuloste vërtetësinë e denoncimeve kur ishte opozitar, Edi Rama si kryeministër përpiqet t'i relativizojë, duke etiketuar mediat se po shtrembërojnë faktet.

Një ditë pasi televizoni Klan faktoi shatazhin mbi mjekët për të plotësuar normën me detyrim, kryeministri vrapoi në një ambulancë për të thënë se norma e detyrueshme është çështje ndërgjegjësimi.

Mjekët në shërbim të konçesionarit të Check-Up, PD: Të tërhiqet kontrata ose do ndjekim rrugën ligjore

Postuar në 05 Shkurt, 2018 14:00

Deputeti i Partisë Demokratike, Bardh Spahia, ka denoncuar sot atë që ai e quajti vendosjen e shërbimit mjekësor në dispozicion të konçesionarit të Check-Up. Sipas Spahisë kontrata e zbardhur së fundmi mes konçesionarit dhe FSDKSh-së, përbën shkelje edhe të Kodit të Punës. Spahia ka deklaruar se kjo skemë e detyrimit të mjekëve dhe infermierëve synon të mbulojë dështimin e koncesionit, sa kohë që vetëm 27% e shqiptarëve që përfshihen në gamën e kontrollit, kanë kryer kontrollin falas.

Check Up-i falas, dyshime për rimbursim jashtë kontratës

Postuar në 27 Tetor, 2017 20:40

Konçesionari i Check Up dyshohet nga Kontrolli i Lartë i Shtetit se ka përfituar rimbursim të tatimit mbi vlerën e shtuar në mënyrë të padrejtë. KLSH ka renditur në një raport shkeljet e disiplinës financiare të institucioneve, ku në këtë listë rezulton edhe Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor.

Për shëndetësinë është bërë shumë, por kjo nuk e mbulon dot problemet me kontratën e check up!

Postuar në 16 Maj, 2017 14:40

Dje u bë me dije një manovër administrative e qeverisë shqiptare e cila kushtëzon marrjen e ndihmës ekonomike me kryerjen e kontrollit bazë mjekësor. FIllimisht harku i moshës të cilës I ofrohet ky shërbim ishte 40-65 vjeç, më vonë u bë 35-70 vjeç, dhe së fundmi shtohet edhe ky kriter. Dyshimi është që qeveria po përpiqet të mbulojë konçesionin e check up i cili paguhet për rreth 400 mijë persona, pavarësisht sesa është numri i personave që e kryejnë atë.

Vendime për të justifikuar paratë e konçesionit të Check up-it

Postuar në 15 Maj, 2017 16:09

Pas vendimit të disa muajve më parë për të shtuar numrin e personave që kryejnë kontrollin mjekësor bazë të njohur si Chek-upi falas, duke zgjeruar fashën  e moshës nga 40-65 vjeç në 35-70 vjeç, qeveria ka shtuar edhe një tjetër kriter. Kështu familjet që përfitojnë ndihmë ekonomike dhe që kanë anëtarë të moshës nga 35 deri në 70 vjeç nuk do të mund ta marrin atë nëse nuk do të paraqesin vërtetimin e kryerjes se kontrollit mjekësor bazë.Ky kriter është përcaktuar në një udhëzim të Ministrisë së Mirëqënies Sociale, Olta Xhacka, që  mban datën 8 maj 2017.

Shteti që emëron oligarkët

Postuar në 13 Dhjetor, 2016 20:16

Po vërehet një dukuri, me siguri që rrënjët i ka të thella në shoqërinë shqiptare. Dukuria e lidhjes së biznesit me përkrahjen qeveritare. Dhe kjo jo si një shtytje e brendshme e individit, për të promovuar veten e tij, mbi bazë të aftësive profesionale, menaxheriale dhe shfrytëzimit të mirë të mundësive për zhvillimin që ka një vend.

Shënim: Ku kanë shkuar paratë e check-up-it?

Postuar në 25 Janar, 2016 12:24

Më 22 janar, në një deklaratë të PD-së, bërë nga Albana Vokshi, u tha sa më poshtë vijon për programin check-up të Ministrisë së Shëndetsisë: “Sipas kësaj shume, 5 miliardë e 554 milionë, i bie që qenkan kontrolluar 318 mijë persona, duke e ditur se kostoja për një person është 17 mijë lekë .Por sipas të dhënave zyrtare nga institucioneve shëndetësore shtetërore, numri i të kontrolluarve është 220 mijë persona. Dhe më e rënda është se Fondi i Sigurimeve Shëndetësore nuk ka ushtruar deri tani asnjë kontroll, por ka marrë të mirëqëna shifrat e Nushit.

Ahmetaj fshihet pas mega-tenderit të check up-it falas, akuzon Sot

Postuar në 08 Shtator, 2015 14:07

Gazeta Sot thotë se ministri Arben Ahmetaj fshihet pas tenderit të majmë të check up-it shëndetësor falas. Fakti që një kompani e licencuar për alkool dhe cigare, fiton me ofertën më të lartë dhe me një procedurë krejtësisht të dyshimtë, një projekt me vlerë qindra milionë euro, ka nga pas një dorë dhe interes të fortë. Sipas Sot, mministri i Ekonomisë, Arben Ahmetaj, ngrihen dyshime nëse ja ka shitur aksionet e kompanisë së tij “HERMES” (me të cilën zhvati Telekomin), vetëm sa për sy e faqe afaristes që ka fituar Check-Up, Vilma Nushi.

Subscribe to RSS - check up