bashkia

Sarandë/K. Bashkiak për çështjen e regjistrimit të pronave: Qytetarët të kallëzojnë Bashkinë që do pranojë përgjegjësinë dhe nuk do apelojë

Postuar në 31 Korrik, 2016 00:36

Bashkia Sarandë, më saktë Këshilli Bashkiak i saj, ka miratuar një ide që presupozohet se i jep zgjidhje një problemi shumë të madh, siç është ai i regjistrimit të pronave në hipotekë. Këshilli Bashkiak në vite ka dhënë sheshe ndërtimi për mijëra qytetarë, por për shkak të proceseve ndërgjyqësore, apo për shkaqe të tjera, një pjesë e madhe nuk ka mundur të hipotekojë pronën e mandej të kryejë transaksione. Rasti më tipik ai i 800 familjeve që kanë kryer pagesat e blerjes së truallit, por për shkak se një ish-pronar doli në skenë, çështja u ndërlikua.

Hapet loja me lejet e ndërtimit

Postuar në 04 Korrik, 2016 10:54

Lejet e ndertimit pësuan një rritje të shpejtë në tremujorin e parë të vtit 2016, duke sinjalizuar kështu një rritje të mëtejshme të sektorit ndërtimeve pavarësisht vështirësive fiskale nga rritja e taksave në këtë fillimvit. Të dhënat e INSTAT tregojnë se numri i lejeve të dhëna në tre mujorin e parë arriti në 65 nga vetëm 14 të tilla në të njëtën periudhë të një viti më parë, duke pësuar një rritje mbi 360%. Rekordet për dhënien e lejeve i mbajtën qytetet e Tiranës, Fierit dhe Beratit. Në Tiranë janë dhënë gjithsej 18 leje, bashkia e Beratit ka dhënë 13 të tilla dhe ajo e Fierit 12.

"Ligji dhe Maliqi" në duart e Erionit, Auditi gjen shkelje me shpronësimet në ndërtimin e Unazës së Vogël

Postuar në 30 Qershor, 2016 12:24

Pasaktësi në dokumentacionin e dosjeve të shpronësimit, mënyrën e llogaritjes së kompensimit dhe mangësi në projektin e Unazës së Vogël janë disa nga shkeljet e gjetura nga Kontrolli i Lartë i Shtetit gjatë auditimit procedurës së ndjekur nga Bashkia e Tiranës për projektin e Unazës së Vogël.

Informacioni i munguar nga Bashkia Tiranë, Gjykata rrëzoi kërkesat që kishin kaluar afatin e ankimimit. Olli: “Do ridepozitojmë kërkesat”

Postuar në 17 Qershor, 2016 17:45

Sot  këshilltarët e PD-së në Bashkinë e Tiranës kanë deklaruar se kanë fituar gjyqin në Gjykatën Administrative për kërkesën për informacion që kanë bërë ndaj Bashkisë së drejtuar nga Erjon Veliaj. Mirëpo pak më vonë doli në qarkullim një lajm se kjo nuk ishte e vërtetë, se gjykata ka rrëzuar kërkesën e këshilltarëve të PD-së. Ngjan disi e çuditshme sesi gjykata mund të rrëzojë një kërkesë për informacion!!!

Këshilltarët e PD-së në Bashkinë Tiranë fitojnë gjyqin. Gjykata detyron kryetarin e Bashkisë Erjon Veliaj të japë informacion

Postuar në 17 Qershor, 2016 13:31

Kryetari i Bashkisë së Tiranës Erjon Veliaj detyrihet nga Gjykata Administrative që të japë informacion për këshilltarët e kësaj bashkie që i përkasin Partisë Demokratike. Situata absurde u bë e njohur para disa javësh kur këshilltarët denoncuan mosdhënien e informacionit duke paralajmëruar padinë civile. “Ashtu sikundër ju kemi bërë me dije, prej më shumë se 2 muajsh kemi qenë të detyruar, si rezultat i teatrit absurd të z.Veliaj, për të fshehur çdo informacion, t’i drejtohemi Gjykatës Administrative.

“Sot kërkohet që atdheun të mos e bëjmë pis. Sot Tirana ka 28 mijë lule"

Postuar në 15 Qershor, 2016 12:52

Kryetari i Bashkisë së Tiranës Erjon Veliaj, ka bërë sot një analizë të punës një vjeçare në krye të institucionit. “Rikthyem vlerësimin dhe besimin tek gjërat publike. Bilanci është transparencë për qytetarët tanë. Tirana pas një viti është shumë më e pastër dhe e gjelbër seç ishte një vit më parë. Vendosëm tualete portative publike. Kemi nevojë për investime në infrastrukturë e kulturë. Sot kërkohet që atdheun të mos e bëjmë pis. Ne po e bëjmë Tiranën si gjithë Europa. Tiranën nuk mund ta vandalizosh, bësh pis apo shkatërruar.

Fotolajm/Më shumë lulishte dhe mjedise për fëmijë, apo më shumë lokale?

Postuar në 12 Qershor, 2016 16:16

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erjon Veliaj deklaron se fëmijët janë prioritet i Bashkisë, se kënde lojërash po ndërtohen. Në fakt para shkollës "Emin Duraku" aty ku ishte një sipërfaqe modeste me stola, po ndodh tjetër gjë.

Aneksi i stadiumit “Qemal Stafa” do të jepet për ndërtime

Postuar në 06 Qershor, 2016 13:09

Një tjetër zonë e Tiranës, aktualisht hapësirë sportive, do të shndërrohet në sipërfaqe ndërtimi. Kështu pretendon Partia Demokratike, e cila përmes këshilltarëve të saj në Bashki, ka paralajmëruar, se kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erjon Veliaj, ka ndërmend që të japë leje ndërtimi për pallate në aneksin sportiv të stadiumit “Qemal Stafa”.

Durrës, Forumi Mysliman kundër muzeut “Nënë Tereza” pranë xhamisë: “Vendimi të rishikohet për të shmangur keqkuptimet”

Postuar në 26 Maj, 2016 12:45

Imazhi dhe emri i Nënë Terezës kanë provokuar reagime nga Forumi Mysliman në Durrës, ku muzeu që mban emrin e misionares katolike me origjinë shqiptare, është vendosur pranë xhamisë. “Figura e një misionare të krishterë dhe bamirëse nuk mund të jetë një justifikim për një veprimtari të tillë pikërisht në shkallët e Xhamisë së Madhe të Durrësit. I nderuar Kryetar i Bashkisë së Durrësit… Kemi besimin se ju këtë akt nuk po e bëni për të provokuar ndjenjat e besimtarëve myslimanë, të cilët nuk ndjehen të përfaqësuar nga kjo figurë.

Pages

Subscribe to RSS - bashkia