Rusia kërkon mbylljen e Zyrës së OKB-së në Bosnje

Postuar në 07 Nëntor, 2019 01:19

Rusia ka kërkuar mbylljen e zyrës së Përfaqësuesit të Lartë të OKB-së në Bosnje - Hercegovinë me pretendimin se zyrtarët kryesorë të saj janë të njëanshëm. 

Ambasadori rus në këtë organizatë, Vassily Nebenzia paraqiti kërkesën zyrtare pasi Këshilli i Sigurimit votoi për zgjatjen me një vit të forcës ushtarake europiane që është ngritur për zbatimin e Marrëveshjes së Dejtonit. 

Ai akuzoi kreun e zyrës, diplomatin austriak, Valentin Inzko se ka shfrytëzuar raportin e fundit të Këshillit të Sigurimit për të nxitur integrimin e Bosnjes në struktura5 euroatlantike. 

Përfaqësuesi i Lartë duhet të respektojë mandatin e tij dhe z. Inzko nuk është kompetent që të lobojë për integrimin euroatlantik të Sarajevës

citohet diplomati rus. 

Bosnja konsiderohet si pika më e dobët e Ballkanit në planin e sigurisë me një strukturë presidenciale trilaterale dhe ku serbët kundërshtojnë politikat e kërkuara nga boshnjakët dhe kroatët për afrim me Perëndimin. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.