Ebola në Kongo, OBSh deklaron emergjencë ndërkombëtare

Postuar në 18 Korrik, 2019 10:56

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka shpallur situatë të emergjencës ndërkombëtare pas shpërthimit të ebolas në Kongo. 

Rasti i infektimit me virusin në fjalë është konstatuar në qytetin e Gomas, në kufi me Ugandën dhe si përgjegjës për përhapjen e tij akuzohet një prift që mbante shumë emra. 

Pastori që solli ebolan në Goma përdorte disa emra false për të fshehur identitetin e tij

citon Associated Press zyrtarë kongolezë.

Kjo është hera e pestë që OBSh bën shpallje të tilla. Në vitin 2014-16 u vepruan në këtë mënyrë me shpërthimin e ebolas në Afrikën Perëndimore nga e cila vdiqën 11 mijë njerëz. Më herët emergjente janë trajtuar shpërthimet e Zikas në Amerikë, pandelia e gripit të derrit dhe poliomelitit.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.