kongo

Mbreti Philippe i Beligjikës flet për herë të parë për historinë koloniale në Kongo

Postuar në 30 Qershor, 2020 10:40

Mbreti Philippe i Belgjikës është shprehur për herë të parë rreth të kaluarës koloniale në Kongo, ku paraardhësit e tij kanë zbatuar politika të dhunshme me pasojë vdekjen e miliona njerëzve sipas të dhënave të ndryshme. 

Tradita e familjes mbretërore belge është heshtja mbi këtë temë delikate, por në kuadër të 60 vjetorit të Pavarësisë së Kongos nga Belgjika, mbreti ka autorizuar një deklaratë përmes së cilës shpreh keqardhjen për ato që ai i quan “plagët e së shkuarës koloniale dhe akte dhune dhe mizorie”. 

Ebola në Kongo, OBSh deklaron emergjencë ndërkombëtare

Postuar në 18 Korrik, 2019 10:56

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka shpallur situatë të emergjencës ndërkombëtare pas shpërthimit të ebolas në Kongo. 

Rasti i infektimit me virusin në fjalë është konstatuar në qytetin e Gomas, në kufi me Ugandën dhe si përgjegjës për përhapjen e tij akuzohet një prift që mbante shumë emra. 

Pastori që solli ebolan në Goma përdorte disa emra false për të fshehur identitetin e tij

citon Associated Press zyrtarë kongolezë.

Subscribe to RSS - kongo