Thesari i Shtetit: U rritën të ardhurat 7.4%, ranë shpenzimet 8.4%

Postuar në 18 Maj, 2016 03:03

Sipas të dhënave paraprake të Thesarit të Shtetit, të ardhurat buxhetore në 4 muajt e parë të vitit ishin rreth 1.09 miliardë dollarë, ose 7.4% më shumë se e njëjta periudhë e një viti më parë. Ndërsa shpenzimet ishin rreth 950 milionë dollarë, ose 8.4% më pak se vjet. Si rezultat, deri në fund të prillit, kemi patur një suficit buxhetor prej rreth 140 milionë dollarësh (në të njëjtën periudhë vjet, kishim një deficit buxhetor prej 30 milionë dollarësh).

Ndër taksat kryesore, të ardhurat nga TVSH-ja u rritën 10% në krahasim me vjet, nga tatim fitimi 25%, nga akcizat 13%, dhe nga sigurimet shoqërore e shëndetsore 12%.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.