KE: Shqipëria ka punuar keq në mbledhjen e të ardhurave. Faktorë kyç: TVSH-ja dhe akciza

Postuar në 25 Janar, 2016 18:06

Raporti tremujor i Komisionit Europian për zhvillimin ekonomik në vendet kandidate ka konstatuar pika të dobëta. Të dhëna negative raportohen edhe në tregues si të ardhurat dhe shpenzimet. “Raporti vëren se mungesa u shkaktua kryesisht nga të ardhurat më të ulëta se sa priteshin nga TVSH-ja (3.8% nën plan) dhe akcizës (10.2% më pak). Megjithatë, shkalla në të cilën nuk janë realizuar shpenzimet ka qenë edhe më e madhe më me 7.9%”, raporotn “Monitor”. Raporti përkon me nismën e qeverisë për të vendosur partneritet me privatin në modernizimin e sistemit të kontrollit të transaksioneve, prej nga vilet edhe TVSH-ja. 

http://www.monitor.al/ke-shqiperia-po-punon-keq-ne-grumbullimin-e-te-ard...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.