Çertifikata fiskale për biznesin e vogël, masë e vonuar, improvizim dhe kopjim

Postuar në 02 Nëntor, 2015 16:04

Kryeministri premtoi sot se për biznesin e vogël do të veprohet me një masë shtesë me synim shmangien e kontrolleve të shpeshta tatimore. Sipas tij ato binzese që janë kontrolluar do të pajisen me një çertifikatë njohëse. Mirëpo kjo masë ngjan të jetë huazuar nga propozimet e opozitës, teksa kreu i saj Lulzim Basha e ka bërë të njohur këtë fakt. “Si çdo kopjim i keq, dhe ky që kryeministri i rrëzuar i ka bërë paketës sonë është i bastarduar, i pjesshëm, demagogjik, ineficent. Kryeministri i rrëzuar e përvetësoi propozimin tonë dhe e shpalli sot para biznesit të vogël. Akoma më e rëndësishme është zbatimi konkret për pullën fiskale, apo certifikatën siç e quajti kopjaci për të mos u dukur kopjac. I intereson vetëm propaganda, vetëm të shtyjë ditët. PD dhe unë do të shtyjmë dhe do të ngulmojmë me forcë në bashkëpunim me sipërmarrjen e vogël për çlirimin e saj ndaj dajakut e kusarisë qeveritare të Edi Ramës”, tha Basha. Kjo hollësi mund të jetë e vërtetë, pasi me nisjen e aksionit kundër informalitetit, qeveria mund ta kishte parashikuar. Në këto kushte ngjan se pulla fiskale apo çertifikata është një improvizim për të konsideruar dhe shuar pakënaqësinë në rritje të biznesit.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.