tregu

EKMA ALBANIA gjobitet për fitimet dhe abuzimet me kontratën

Postuar në 23 Nëntor, 2018 17:56

EKMA Albania, kompania që ka me konçesion tregun Agroushiqimor në Tiranë është gjobitur me 9.99% të xhiros vjetore nga ana e Autoritetit të Konkurrencës, e cila i korrespodon një vlere prej 500 mijë dollarësh.  

Pas një hetimi disa mujor Autoriteti i Konkurrencës konstatoi se kjo kompani e cila ka në pronësi tregun e vetëm të shumicës në kryeqytet, nga ku furnizohet afrësisht gjysma e popullatës së Shqipërisë, u vendos kushte të padrejta qytetarëve dhe qiramarrësve të ambientëve të saj.

Biznesmenët e Buxhetit

Postuar në 05 Tetor, 2018 17:19

Para disa ditësh, disa media prestigjoze në Tiranë, thuajse shpallën si blerës të Telekom Albania, kompaninë serbe, Telekom Serbia. Më vonë, lajmi u ndryshua, me arsyetimin se serbët u ndaluan nga pala shqiptare për shkak të ngjyrimeve politike që mund të ketë.

Ish-ministri i Bujqësisë: Dyshoj nëse mishi i bllokuar nga AKU asgjësohet vërtet

Postuar në 12 Shtator, 2018 18:18

Ish-ministri i Bujqësisë Edmond Panariti ringre shqetësimin për sigurinë ushqimore. Ai hedh dyshime mbi asgjesimin e produkteve të sekuestruara nga AKU. Një tjetër shqetësim sipas tij, është peshkimi dhe tregtimi i paligjshëm i daterit, për të cilin inspektoriati i peshkimit pranon se janë evidentuar raste.

Falimentimi i "Plus", dështimi i një prej të mëdhenjve të tregut

Postuar në 10 Dhjetor, 2017 15:36

Falimentimi i kompanisë celulare “Plus” ka regjistruar një precedent për dështimin e sipërmarrjeve shqiptare. Nuk janë dhënë arsye për këtë vendim të aksionerëve, por formalisht është thënë se kompania ka dalë me humbje. Dje revista ekonomike “Monitor” trajtonte në një shkrim të vetin arsyet e falimentit.  Në arsyetimet e veta, revista cilësonte se roli i AKEP me licencën e 3G dhe sjellja e institucioneve shqiptare përcaktoi dështimin. Sot në një kronikë të Tema Tv paraqiten të tjera arsye për falimentin e Plus.

"Paratë e pista mund të deformojnë tregun e banesave"

Postuar në 20 Nëntor, 2017 21:32

Kryetari i Komisionittë Ekonomisë  Erjon Braçe gjatë diskutimeve të Paketës Fiskale shprehu shqetësimin për deformimin e çmimeve që mund të sjellin në treg paratë e pista. Sipas tij mund të ketë raste kur individë të caktuar mund të blejnë me një çmim më të lartë sesa çmimi mesatar i tregut, thjesht me synimin e pastrimit të parave dhe kjo mund të rezultojë në një çmim më të lartë, që automatikisht rrit taksën mbi ndërtesën.

Akuza të rënda kompanisë Vodafone për praktikat e ndjekura në tregun afrikan

Postuar në 13 Nëntor, 2017 10:10

Një investigim i Finance Uncovered Network, kryer për llogari të “The Observer” tregon për praktikat jotransparente dhe korruptive që operatorë të ndryshëm perëndimorë të fushës së telekomit, kanë ndjekur gjatë depërtimit në tregun afrikan. Tregu në fjalë ka qenë në shpërthim në dy dekadat e fundit dhe mund të merret me mend marzhi i fitimit. Por terreni i investimeve ka përcaktuar edhe ecurinë e tyre. 

50% e tregut shqiptar të bukës, me miell serb

Postuar në 15 Tetor, 2017 11:41

Revista “Monitor” shkruan sot për situatën e keqe financiare që është krijuar për prodhuesit e miellit në Shqipëri. Duke cituar përfaqësues të kompanive shqiptare, revista thekson se shkak është konkurenca e miellit të importuar nga Serbia, përmes Kosovës. Përveç aspekteve që kanë të bëjnë me doganat shqiptare, kontrabandën etj., faktorë që kanë çuar në mësymjen e miellit serb në rreth 50% të tregut shqiptar, shqetësuese mbetet cilësia e miellit serb. Dhe kjo mund të shihet që te çmimi i këtij produkti. 

Si mashtruan kompanitë celulare me ofertat

Postuar në 25 Shtator, 2017 18:38

Dyshime për oligopol mes tre kompanive të mëdha celulare. Ky është përfundimi i hetimit paraprak të Autoritetit të Konkurrencës. Raporti i Hetimit Paraprak në tregun me pakicë të shërbimeve celulare, të cilin "TemA Tv" e disponon, thekson se “nuk u gjetën prova direkte apo indirekte që të provojë një marrëveshje apo sjellje të bashkërenduar në kundërshtim me ligjin”, por dyshohet për sjellje oligopoli. Prandaj, thekson raporti, “Autoriteti i Konkurrencës ka vendosur të monitorojë tregun me pakicë të shërbimeve celulare për një periudhë 1 (një) vjeçare, e cila fillon nga data 1 Tetor 2017”.

Sky Tv dhe debati për ofertën e Murdoch - një rast i dobishëm për gjykimin mbi mediat

Postuar në 02 Shtator, 2017 19:47

Ed Miliband, ish-drejtues i Partisë Laburiste në Britaninë e Madhe, aktualisht deputet, shkruan në gazetën “The Guardian” për një operacion të madh që po ndodh në median e këtij vendi. Grupi Murdoch që zotëron 21st Century Fox, News Corp, Times, The Sun, Wall Street Journal etj., po synon të blejë 100% të aksioneve të Sky Tv. Kjo për Miliband është shqetësuese jo në sensin e një operacioni në treg, por nisur nga disa konsiderata etike që sipas tij kërcënojnë higjenën e ushtrimit të lirisë së shprehjes dhe ndoshta vetë këtë të fundit.

Qeveria "mbyll" tregun e bonove, përjashton qytetarët nga ankandet

Postuar në 16 Qershor, 2017 17:56

Banka Botërore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar kanë filluar punën intensive për të krijuar një treg të ri të mënyrës se si do të blihet borxhi i qeverisë shqiptare. Në parashtrimet që këto dy institucione i kanë dhënë Ministrisë së Financave dhe Bankës së Shqipërisë, propozojnë që tregu primar i bonove të thesarit, të mos blihet nga të gjitha bankat dhe qyetarët, por të përzgjidhen 5 prej tyre të cilat marrin borxhin në shumën që e kërkon qeveria dhe më pas e shesin në institucione të tjera.

Pages

Subscribe to RSS - tregu