tekstet

Historia e përbashkët

Postuar në 25 Gusht, 2018 10:28

Historianët bullgarë dhe maqedonas ende nuk kanë arritur të gjejnë një konsensus të plotë rreth historisë. Ata ende kanë dilema të definojnë se çka është histori e përbashkët dhe çka është e veçantë për këto dy etni sllavishtfolëse. Bullgaria dhe Maqedonia për aq sa kanë histori të përbashkët, që i takon kryesisht periudhës së Perandorisë Osmane, po aq kanë edhe histori të ndërthurur, që në instancë të fundit del të jetë diku-diku edhe e veçantë.

Gjyqi ndaj dy shoferëve të Ministrisë së Jashtme, si gënjyen për pasaportat dhe materialin që transportonin. Shteti shqiptar nuk caktoi avokat

Postuar në 19 Nëntor, 2016 11:35

Dënimi i dy nëpunësve të ministrisë së jashtme shqiptare nga Gjykata e Janinës për futjen në Greqi të materialeve ku propagandohej Shqipëria e Madhe ka gjetur jehonë edhe në mediat e vendit fqinj, të cilat kanë zbardhur detaje nga seanca gjyqësore në ngarkim të Agim Asllanit dhe Altin Tafës.

Rriten çmimet për librat shkollorë dhe tekstet dixhitale (tabletat)

Postuar në 02 Shtator, 2016 14:57

Shpërndarja dhe shitja e librave mësimorë për arsimin parauniversitar, ishte programuar në datën 25 gusht, por në pikat e autorizuara të shitjes edhe pas 7 ditësh vijon të ketë probleme. Prindërit ankohen se nuk i gjejnë të plota paketat për secilën klasë, ndërkohë që shkaktarët për ngecjen e këtij procesi janë një pjesë e distributorëve a shtëpive botuese raporton "Shekulli".

Edhe këtë vit nxënësit do të mësojnë me tekstet me gabime

Postuar në 07 Gusht, 2015 19:17

Debati i gjerë i nisur vitin e shkuar për gabimet në tekstet e historisë nuk do të marrë fund as këtë vit, sepse nxënësit do të kenë në duar të njëjtat libra. Eksperti i fushës se arsimit, Ndriçim Mehmeti, thotë për “Ora News” se Ministria e Arsimit ka tërhequr udhëzimin për hartimin e teksteve të reja te historisë, i cili do të jetë sërish i diskutueshëm. Mehmeti, bën publik një udhëzim të Ministrisë së Arsimit të 15 prillit të këtij viti ku kërkohej hartimi i teksteve të klasës 4, 9 dhe 12 që kanë ngjallur diskutime për datën e çlirimit, apo rolin e liderve politikë pas viteve ‘90.

Subscribe to RSS - tekstet