struktura

Shqipëria nuk duhet bërë, Shqipëria duhet zhbërë

Postuar në 01 Shtator, 2020 20:22

 

Kam kaq vite që bashkëbisedoj me bashkadhetarët për problemet e Shqipërisë. Një dëshirë e flaktë që i bashkon të gjithë është ajo e qeverisjes së vendit nga patriotët. Me pak fjalë, shumica e shqiptarëve duket sikur bëjnë supozimin që problemet e Shqipërisë janë menaxheriale dhe jo strukturore.

Zbulohet në Rusi strukturë 25 000 vjeçare e ndërtuar me eshtrat e 60 mamuthëve

Postuar në 18 Mars, 2020 14:22

Në stepat e Rusisë është zbuluar një strukturë 25 mijë vjeçare e ndërtuar me eshtrat e 60 mamuthëve. Struktura është rrethore dhe ka diemaetër 13 m. Shkencëtarët nuk arrijnë të japin një shpjegim për këtë strukturë e cila përkon me Epokën Akullnajore, por përpjekja dhe puna për ta ndërtuar atë flet për rëndësinë që ka patur për njerëzit e asaj kohe.

Ndryshime në strukturën drejtuese tek Tatimet, ikën grupi i bashkëpunëtorëve të Briseida Shehajt

Postuar në 15 Nëntor, 2016 18:21

Ndryshon strukura drejtuese në administratën tatimore. Ikin drejtorët e Drejtorive të Kontrollit, Burimeve Njerëzore, IT-së, Ligjore, si dhe priten lëvizje në drejtoritë rajonale. Këto ndryshime po bëhen ende pa hyrë në fuqi struktura e re me ligj dhe të larguarit janë bashkëpunëtorë t ëish-drejtoreshës së tatimeve, Briseida Shehaj.

"TemaTv"

Qytetet “aliene” sipas projektimit të një algoritmi

Postuar në 07 Qershor, 2016 15:26

Daniel Brown, një programues në Londër, ka përdorur një softuer të Projektimit Gjenerativ, i cili përdor një algoritëm për të dhënë produktin final. Brown e ka shfrytëzuar atë për të krijuar disa qytete dhe panorama “aliene”, struktura betoni të pazakonta, ku dallohet një dorë “jonjerëzore”. Çdo gjë merr shkas nga godina ekzistuese për të prodhuar këto “struktura” të reja: 

LSI nuk e di akoma nëse do ketë Byro Kombëtare të Hetimit

Postuar në 01 Mars, 2016 12:21

Nisma e qeverisë për ngritjen e Byrosë Kombëtare të Hetimit duket se do të mbetet pezull pasi rekomandimeve të Komisionit të Venecias, por edhe qëndrimit që ka LSI për këtë çështje. Ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani tha për emisionin “Tonight” se opinioni i Venecias propozon një strukturë që mund të mos emërtohet Byro Kombëtare e Hetimit sipas modelit amerikan.

Ku po shkon PS-ja?

Postuar në 18 Dhjetor, 2015 04:02

Partia Socialiste e Shqipërisë qysh nga themelimi i saj e në vazhdim ka qenë në reformim të vazhdueshëm. Gjithmonë ajo ka pasur aftësinë të reformojë veten për t’iu përgjigjur sfidave të momentit, përgjegjësive të momenti dhe detyrave të momentit. Aktualisht, Partia Socialiste e Shqipërisë është e përfshirë në një reformë tërësore, në reformën e strukturës politike, në reformën e strukturës ekzekutive, në reformën e sistemit të menaxhimit, në reformën për përtëritjen e debatit politik dhe në reformën e dokumenteve themelore të saj.

Propozimi i Kokëdhimës, mekanizëm për t’i dhënë fund rolit të Gramoz Ruçit

Postuar në 14 Nëntor, 2015 20:04

Sot u bë publik lajmi se koordinatori i Jugut për Partinë Socialiste, Koço Kokëdhima, depozitoi(më 21 tetor) një draft përmes të cilit sugjeron ndryshime në strukturën organizative të saj. Po kështu, në përputhje me objektivin e zgjerimit të anëtarësisë, si objektiv i vënë nga kryetari i kësaj partie, por edhe në funksion të përshtatjes së PS-së me strukturat e reja, Kokëdhima ka sugjeruar edhe njëherë shtyrjen e afatit për mbajtjen e Kongresit. Ku qëndron thelbi i propozimit të Kokëdhimës?

Subscribe to RSS - struktura