stigma

Për thirrjen për dhunë në protesta dhe stigmat reale të kundërshtimit të saj

Postuar në 27 Shkurt, 2017 08:51

Lulzim Basha bëri së fundmi thirrje për atë që ai e quante luftë, por që në fakt ishte thirrje për përballje fizike me pushtetin aktual. Janë dy gjëra të ndryshme që nuk duhen ngatërruar. Pasi luftë është koncept që implikon shterimin final të çdo komunikimi për të kaluar në likujdimin e kundërshtarit që është bërë armik. Diçka për të cilën sidomos Basha nuk gjen dot ushtarë nga pas te ata njerëz që nuk janë militantë.

Figura e armikut/Ripërfytyrimi i marrëdhënieve shqiptaro-serbe

Postuar në 25 Korrik, 2016 11:48

Nga hulumtimi i revistave, është konstatuar se narracioni për shqiptarët në masën më të madhe është artikuluar negativisht, ndërsa kompleksi tematiko-motivor do të mund të ndahej në tri tërësi më të vogla: e para-ka të bëjë me paraqitjen e shqiptarëve si ushtarë dhe luftëtarë të angazhuar në anën e turqve, e dyta- me trajtimin e çështjes së autenticitetit të prejardhjes dhe historinë e popullimit shqiptar të Kosovës, Metohisë dhe Maqedonisë deri në fillim të shekullit XX, ndërsa e treta (më e madhja për nga numri i shembujve të gjetur) ka të bëjë me paraqitjen e popullsisë shqiptare nëpërmj

Shënim: Dy standarde për stigmën “dekriminalizim”: një për politikën e një për gjyqësorin

Postuar në 17 Shtator, 2015 01:25

Dje u bë publik vendimi i qeverisë shqiptare për propozimin e projekligjit për dekriminalizimin. Përtej pikave të tij, tërheq vëmendjen përpjekja për të mos cenuar “etikën” nga ana e qeverisë. “Qeveria shqiptare miratoi në mbledhjen e sotme të Këshillit të Ministrave Projektligjin ‘Për Legjitimitetin e Personave që Zgjidhen, Emërohen ose Ushtrojnë funksione publike’.Nëpërmjet këtij Projektligji qeveria shqiptare i jep zgjidhje përfundimtare debatit të kohëve të fundit mbi të ashtuquajturin “dekriminalizim”, tha ministrja për Marrëdhëniet me Parlamentin, Ermonela Felaj.

Subscribe to RSS - stigma