pandemi

Lajm i mirë. Do rrimë Larg njëri-tjetrit!

Postuar në 02 Maj, 2020 19:59

 

Zyrtarisht jemi në pandemi globale

Postuar në 11 Mars, 2020 17:56

OBSH vlerëson se Covid-19 mund të karakterizohet si një pandemi". Lajmi u bë i ditur nga drejtori i përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH), Tedros Adhanom Ghebreyesus, në një konferencë për shtyp në Gjenevë.

"Fjala pandemi - shtoi ai - nuk mund të përdoret lehtë sepse mund të shkaktojë frikë të panevojshme dhe ndjenja se lufta ka mbaruar. Por - vazhdoi ai - duke përshkruar situatën si një pandemi, nuk ndryshon atë që bën OBSH -ja dhe çfarë vendet duhet të bëjnë".

Ghebreyesus theksoi se kjo  është "pandemia e parë e shkaktuar nga një koronavirus".

Subscribe to RSS - pandemi