paketa fiskale

Propozimet e biznesit për paketën fiskale 2018/Taksa e pasurisë, tap dhe taksa amnistia fiskale

Postuar në 02 Nëntor, 2017 09:02

Diskutimi në parlament i paketës fiskale për vitin 2018 ka sjellë në tryezë edhe disa propozime të biznesit. Dhoma e Tregëtisë dhe Industrisë Tiranë, në bashkëpunim me Shoqatat e Biznesit (Shoqata e Prodhuesve, Shoqata e Ndërtuesve, Shoqata e Turizmit, Shoqata e Fasonit, Shoqata e Kombëtare e Grave Profesioniste, Afariste dhe Zejtare, Shoqata e Transportit etj.,) kanë paraqitur dje një dokument të përbashkët, nëpërmjet të cilit kërkojnë që Kuvendi dhe qeveria të marrë në konsideratë këto propozime:

Qeveria tërhiqet nga skema e përfshirjes së gjithë biznesit në skemën e TVSH-së

Postuar në 24 Tetor, 2017 15:33

Qeveria është tërhequr nga nisma për përfshirjen e të gjithë biznesit në regjimin e tatimit mbi vlerën e shtuar. Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, deklaroi sot se skemës së TVSh-së do t’i shtohen vetëm 9 000 biznese të reja, kurse 61 mijë të tjera do të vijojnë si deri më sot.

Konferenca me FMN pa pyetje për gazetarët. Asnjë lëshim për ulje taksash, mund të rritet barra fiskale mbi naftën

Postuar në 02 Nëntor, 2016 16:13

Misioni i Fondit Monetar Ndërkombëtar mbylli diskutimet me qeverinë shqiptare për buxhetin e vitit të ardhshëm dhe paketën fiskale.  Nga sa u bë publike në konferencën e përbashkët të ministrit të Financave, Arben Ahmetaj dhe përfaqësues  së FMN-së Anita Tuladhar qeverisë i është kërkuar të rrisë të ardhurat mbi naftën dhe pronën, çka do të thotë se në rastin e parë mund të ketë një tjetër rritje të akcisës mbi karburantet, ndërsa në rastin e dytë performancë më të mirë në mbledhjen e taksës mbi pronën. Këtë e konfirmoi edhe Tuladhar në deklaratën e shkurtër për shtyp.

Si të thithen investimeve të huaja? Kreu i Dhomës Amerikane të Tregëtisë: “Shqipëria fillimisht duhet të jetë në hartën e investitorëve”

Postuar në 11 Shtator, 2016 16:15

Kryeministri aktual Edi Rama, ka bërë shpesh promovimin e Shqipërisë së taksave të ulëta dhe pa sindikata. E ka bërë këtë disa herë në Itali në emër të nxitjes së interesit për të investuar në vendin tonë. Por jo të gjithë e ndajnë këtë mendim. Për të dytin vit radhazi, Dhoma Amerikane e Tregëtisë ka kërkuar nga qeveria shqiptare të ulë taksat dhe kësaj radhe e ka bërë në kuadër të diskutimeve për paketën fiskale 2017.

Paketa e re fiskale, bizneset japin disa mendime

Postuar në 08 Qershor, 2016 17:08

Ministria e Financave bëhet gati për një paketë të re mbi barrën fiskale për biznesin. Por si gjithnjë masat që merren kalojnë në tyreza burokratësh dhe jo në grupet e interesit. po çfarë mendojnë aktorë të biznesit të vogël? Disa mendime janë marrë sot nga TemaTv, duke i paraprirë një fushate ku qeveria do të prezantojë procedurat e reja tatimore.

Përpara reformës në drejtësi/Ndëshkimi dhe korrigjimi nis nga vetja(Video)

Postuar në 24 Maj, 2016 16:15

Gjatë konferencës për ekonominë dhe investimet e huaja, kryeministri Rama u përball me dëshminë e një biznesmeni të huaj që sikletosi jo pak panelin. “Unë jam Patriku dhe kam një kompani bitumi në Selenicë. Në paketën e parë fiskale unë kam patur një shqetësim dhe i kam dërguar letër ish ­ministrit të Financave Cani dhe ministrit aktual Ahmetaj dhe shumë të tjerëve se ajo paketë nuk duhet të kalonte sepse do të dëmtonte biznesit. Por ajo që ndodhi ishte se paketa u miratua dhe unë u detyrova të heqë nga puna 80 persona…”, tha Patriku.

Opozita "i bashkohet" edhe protestës së biznesit

Postuar në 28 Shkurt, 2016 14:36

Çështja e tarifave të rritura të bashkisë për hapësirat publike që shkaktoi reagimin e biznesit të vogël është e dyta kauzë që opozita po përpiqet ta rrëmbejë për të fituar kredon që e vetme nuk mund ta ketë.

Paketa fiskale kursen duhanpirësit, shtohen taksat për makinat e luksit

Postuar në 18 Nëntor, 2015 10:35

Vitin që vjen nuk do ketë ndryshime të mëdha të sistemit të taksave dhe në veçanti ato që rëndojnë drejtëpërdrejtë mbi xhepat e qytetarëve. Kështu akciza e cigares dhe duhanit nuk rritet në vitin 2016.

Qeveria mes dy zjarreve, drafti i taksave i papranueshëm për biznesin

Postuar në 08 Nëntor, 2015 11:43

Qeveria ndodhet mes dy zjarreve për çështjen e taksave. Pas presioneve të vazhdueshme nga misioni i Fondit Monetar Ndërkombëtar për të mos ulur barrën fiskale, biznesi kërkon ulje tërësore të taksave. Kështu Konfederata e Industrive i përcolli zyrtarisht qeverisë vlerësimet e saj për draftin e hedhur në diskutim të paketës fiskale. Ajo vlerëson, se drafti në qarkullim i paketës së taksave për vitin 2016 në përgjithësi nuk i përshtatet gjendjes së tashme të rënduar të ekonomisë shqiptare.

Qeveria mes dy zjarreve, drafti i taksave i papranueshem per biznesin

Postuar në 08 Nëntor, 2015 11:40

Qeveria ndodhet mes dy zjarreve per çeshtjen e taksave. Pas presioneve te vazhdueshme nga misioni i Fondit Monetar Nderkombetar per te mos ulur barren fiskale, biznesi kerkon ulje teresore te taksave.
Keshtu Konfederata e Industrive i percolli zyrtarisht qeverise vleresimet e saj draftin e hedhur ne diskutim te paketes fiskale. Ajo vlereson, se drafti ne qarkullim i paketes se taksave per vitin 2016 ne pergjithesi nuk i pershtatet gjendjes se tashme te renduar te ekonomise shqiptare.

Pages

Subscribe to RSS - paketa fiskale