pacienti

Pacienti Erjon Veliaj

Postuar në 23 Prill, 2018 22:47

Erjon Veliaj ka hyrë tanimë në fazën e një pacienti publik. Ai është pacient i ambicieve të veta, i kostumit që i ka porositur imagjinatës politike që ka për veten, duke besuar se shndërrimi dhe tjetërsimi i dukjes do të sigurojë suksesin maksimal. 

Bie miti i njeriut që infektoi Amerikën me AIDS, mijëra të tjerë ishin bartës që prej viteve '70

Postuar në 27 Tetor, 2016 12:09

Ishte demonizuar si njeriu që solli sëmundjen e AIDS në Amerikë. Për shumë dekata francezo-kanadezi Gaetan Dugas u cilësua si "Pacienti Zero" dhe burimi i epidemisë që shpërtheu në Nju Jork në vitet '80.
Një kërkim i ri shkencor i publikuar në revistën "Nature" arrin në përfundimin se Gatean Dugas ishte një nga mijëra të infektuarit me Hiv Aids në këtë periudhë. Sëmundja u njoh zyrtarisht në vitin1981 kur tek shumë homoseksualë u shfaqën të njëjtat simptoma. Studimi tregon se epidemia e Nju Jorkut pati një rol vendimtar në përhapjen e sëmundjes më pas edhe Europë.

Video/Urgjenca e Kardiologjisë në QSUT. Mjeku "sqarohet" me qytetarin

Postuar në 29 Dhjetor, 2015 15:52

Raporton gazeta "Shëndeti": "Sot në QSUT, te urgjenca e kardiologjisë, një qytetar u zu me një mjek, i cili, sipas qytetarit, nuk i kishte dhënë të ëmës kujdesin e duhur. Një sherr që tregonlidhur me pasigurinë e mjekëve brenda në spital, por edhe për pakënaqësinë e qytetarëve, të cilët më pas çdo gjë e mishërojnë në dhunë. Si rrjedhojë, gjithçka përfundon në ofendime me "Kush je ti? Nga je ti? Se unë të ... ". Në fakt, nuk është folur asnjëherë për kriteret që duhet të plotësojnë njerëzit që merren me sigurinë dhe rendin nëpër spitale.

Rrjetet sociale bashkojnë infermieren me pacienten e vogël pas 38 vjetësh

Postuar në 30 Shtator, 2015 11:16

Një grua që pësoi djegie të rënda në fëmijërinë e saj, më në fund ka shansin të falënderojë infermieren e spitalit që kujdesej për të, në sajë të një postimi në rrjetet sociale, duke zbuluar identitetin e infermieres në një fotografi të hershme kur ajo ishte në moshën 38-vjeçare. Amanda Scarpinati thotë se e ka çmuar gjithmonë atë foto kur ish veç një foshnje në krahët e infermieres së re.

Subscribe to RSS - pacienti