luftrat komerciale

Jemi në prag të luftërave tregtare

Postuar në 24 Shkurt, 2018 16:33

Organizata Botërore e Tregtisë  paralajmëron se tarifat e reja të vendosura nga SHBA dhe reagimi i zemëruar  disa vendeve si Kina shtojnë rrezikun e luftrave tregtare. "Luftërat komerciale mund të shpërthejnë në çdo kohë dhe në mënyra që nuk presim"-tha drejtori i përgjithshëm i OBT-së,  Hobert Azevedu, duke folur për Agjencinë Gjermane në Gjenevë.

"Ajo që nuk duhet është që një anëtar të miratojë masa që një anëtar tjetër mund t’i konsiderojë të njëanshëme dhe kështu të reagojë në mënyrë të paarsyeshme, duke nisur hakmarrjen”- shtoi Azevedo.

Subscribe to RSS - luftrat komerciale