ere

OSHEE-ja kap fundin. Kërkon shtyrje afatesh për pagesën e faturave

Postuar në 04 Prill, 2019 21:33

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ndohet në një situatë kritike financiare aq sa ka detyruar Entin Rregullator të Energjisë që të shtyjë afatin e pagesave për blerjen e energjisë nga ana e operatorit. OSHEE-ja, e konsideruar si një histori suksesi në menaxhim nga qeveria e z. Edi Rama, ka nisur në shkresë në datën 8 mars të këtij viti, përmes së cilës kërkon vendosjen e periudhës tranzitore

Avokati i Popullit: Në rritje ankesat për mbifaturime nga OSHEE. ERE: Janë përgjysmuar

Postuar në 15 Shkurt, 2018 18:25

Avokati i Popullit dhe Enti rregullator i Energjisë kanë të dhëna të ndryshme për ankesat e qytetarëve për mbifaturimet e energjisë elektrike. Sipas institucionit të Avokatit të Popullit numri i ankesave ka trend në rritje, ndërsa ERE deklaron të kundërtën, por gjithsesi ka trajtuar 564 denoncime të qytetarëve për OSHEE-në gjatë vitit 2017.

TemaTV

Hiletë e OSHEE-së në aplikimin për çmimin e ri të energjisë

Postuar në 16 Tetor, 2017 13:10

Enti Rregullator i Energjisë ka hapur procedurën për të miratuar tarifat e reja të energjisë elektrike për konsumatorët fundorë në 2018-tën. Tashmë pritet që dy kompanitë OSHEE dhe OST të dërgojnë aplikimin pranë Entit për të bërë propozimin e çmimit të ri. 
ERE  do të marrë dy vendime të ndryshme në fund të muajit dhjetor, një për përcaktimin e tarifës që Operatori i Transmetitmit do të vendosë mbi kompaninë e shpërndarjes për përdorimin e rrjetit, dhe një tjetër për çmimin që OSHEE u shet energji konsumatorëve.

KESH humbet gjyqin me HEC-et e vegjël, kthen mbrapsht 6.2 mln euro

Postuar në 28 Gusht, 2017 18:20

Një sagë e gjatë seancash gjyqësore ka përfunduar në favor të prodhuesve të vegjël të energjisë, të cilëve KESH do të duhet t’u paguajë mbi 6 milionë euro nga një vendim jo i argumentuar mirë i ERE-së. Prodhuesit e vegjël të energjisë kanë fituar një çështje në Gjykatën e Lartë kundër vendimit të Entit Rregullator të Energjisë  për rregullimin e çmimit me ulje për periudhën rregullatore 2012-2014.

Prishja e kontratave me HEC–et, investitorët refuzojnë të firmosin me OSHEE-në

Postuar në 12 Gusht, 2016 10:52

Qeveria shqiptare duket se do të ketë një tjetër përballje ligjore me investitorët vendas e të huaj. Një VKM e qeverisë  që i detyron konçesionarët në fushën e energjisë së rinovueshme që të prishin kontratat e lidhura me KESH sh.a dhe të nënshkruajnë një kontratë të re me OSHEE kanë ngjallur reagimin e ashpër të Shoqatës Shqiptare të Energjisë së Rinoveshme.

Nuk ka rritje të çmimit të energjisë këtë vit

Postuar në 28 Maj, 2016 16:28

Çmimi i energjisë elektrike, aktualisht 9.5 lekë për kilovat orë nuk do të rritet për këtë vit. “Top-Channel” citon burime të vetat sipas të cilave OSHEE-ja nuk do të kërkojë nga Enti Rregullator rritje të çmimit. “Çmimi aktual për familjarët është 9,5 lekë për kilovat/orë. Në qershor pritet që ERE të vendosë për çmimet e reja që do të jenë në fuqi deri në dhjetor të 2016. Tre kompanitë e sistemit kanë aplikuar për ndryshime të tarifave në kuadër të rishpërndarjes së kostove përkatëse në zbatim të funksioneve të reja, pa ndikuar tek çmimi i energjisë elektrike për konsumatorin fundor.

ERE refuzon kërkesën për ulje të çmimit të Energjisë

Postuar në 09 Maj, 2016 16:00

Opozita ka kërkuar sot në uljen e mëtejshme të çmimit të energjisë nisur nga përmirësimi i treguesve të kompaninve të energjisë. Kjo i është kërkuar drejtuesit të Entit Rregullator të Energjisë, Petrit Ahmeti në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë, por që është hedhur poshtë nga titullari në fjalë. “Rekomandohet të kalojë një kohë relativisht e pranueshme që të shohim këtë stabilitet. Në qoftë se do të vendosnim menjëherë, p.sh u përmirësuan arkëtimet dhe ne të influencojmë në çmim, do të krijonim çoroditje tek kompania dhe konsumatori”, tha Petrit Ahmeti.

Autoriteti i Konkurencës i kërkon ERE-s: Të ndryshojnë tarifat fikse për prodhuesit energjisë

Postuar në 06 Maj, 2016 15:54

Autoriteti i Konkurrencës i ka rekomanduar Enti Rregullator të Energjisë të heqë nga draftmetodologjia afatin 15 vjeçar të kontratave si edhe çmimet fikse të shitjes së energjisë së rinovueshme. Nuk është e qartë sa do të merret në konsideratë kjo dhe si mund të ndikojë në çmimin fundor. "TemaTV"

ERE: Nuk ka rritje të çmimit të energjisë edhe për 6 muaj

Postuar në 24 Dhjetor, 2015 11:26

Enti Rregullator i Energjisë ka deklaruar se çmimi i energjisë elektrike nuk do të rritet derimë 30 qershor të vitit që vjen. Ndërkohë që për gjashtë mujorin e dytë të 2016-ës, Enti kërkon që të mos aplikohen më fatura aforfe. Vendimi argumentohet se ka ardhur nga rritja e shifrës së arkëtimeve nga OSHEE-së. Nuk kuptohet mirë se cila është lidhja mes vendimit dhe argumentimit, sa kohë që çmimi rrjedh nga kostoja dhe jo nga bilanci i operatorit.

Lëmshi CEZ-DIA/Berisha:"DIA, lojë e Ramës për të marrë 135 milionë euro". Gjiknuri mbron Ilir Metën

Postuar në 05 Nëntor, 2015 18:57

Gjatë diskutimeve të sotme në Parlament është rihapur edhe çështja e CEZ për të cilën të dyja palët e përfshira luajnë me hapje të pjesshme dosjesh e informacionesh. Kështu, ish-kryeministri Sali Berisha deklaroi se kompania çeke kishte bërë me dije se do të largohej nga Shqipëria duke marrë përsipër edhe çështjen e DIA-s. Kjo sepse në Arbitrazh sipas tij, CEZ kishte të humbura me siguri 620 milionë euro të njohura si borxhe ndaj shqiptarëve. Çfarë ndodhi?

Pages

Subscribe to RSS - ere