BERZH

"Gabi" i lajmeve të përdorura, projektet e ministrive i prezanton si të vetat

Postuar në 24 Korrik, 2018 00:41

Erion Veliaj nuk njeh më kufij të premtimeve që bën lart e poshtë dhe skenarëve që përvetëson në funksion të propagandës se ai është lokomotiva e ndryshimeve në Tiranë dhe jo vetëm. 

Pa asnjë skrupull aktualizon lajme të muajve apo viteve të shkuara, për t'i qarkulluar në opinion si investime që burojnë nga meritat e tij për të modernizuar shërbimet dhe siguruar investime që në fakt tejkalojnë tagrin  dhe fuqinë e postit që përfaqëson.

BERZH rendit dy treguesit e dobët të Shqipërisë

Postuar në 29 Nëntor, 2017 18:58

Qeverisja e mirë dhe konkurrenca në treg janë dy treguesit më të dobët që ka Shqipëria në renditjen që bën raporti i Tranzicionit i Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim. BERZH rekomandon që vendi ynë të ndërmarrë politika më fleksibël për të stimuluar lirinë e tregut dhe për të përmirësuar shërbimet në administratë.

Vrojtimi i BERZH: Lidhjet politike “çelësi” i suksesit në Shqipëri

Postuar në 20 Gusht, 2017 15:09

Në një vrojtim të Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim “Life in Transition” 43 përqind e shqiptarëve pranojnë se faktori më i rëndësishëm i suksesit në vendin tonë janë lidhjet politike. Pyetsori vëren se janë të pakët në numër ata shqiptarë që mendojnë se suksesi në Shqipëri vjen nga inteligjenca dhe aftësite.

Muajin që vjen hapet tenderi për hekurudhën Tiranë-Durrës-Rinas, vlera 81.5 milionë euro

Postuar në 12 Shtator, 2016 13:55

Muajin që vjen pritet të hapet tenderi për hekurudhën Tiranë-Durrës-Rinas, i cili parashikon një investim 81.5 milionë euro për realizimin e projektit. BERZH pritet te financoje mbi 40% te saj, ndersa e gjitha vlera eshte hua qe do te paguhet nga qeveria shqiptare raporton Abc Neës
Per fazen e ndertimit pritet te angazhohen gati 1400 punonjës direkt dhe indirekt, ndërsa ne fazën e operimit, numri do të arrijë në rreth 2,200 punonjës.

8 rrugët kombëtare me pagesë, tarifimi në tre faza

Postuar në 27 Korrik, 2016 10:14

Qeveria ka parashikuar 8 rrugë kombëtare për t’i kthyer me pagesë. Strategjia e taksimit të rrugëve të hartuar nga BERZH-i rekomandon se tarifa që duhet të paguajnë qytetarët varion nga 0,5 euro cent në 3,5 euro cent për kilometër.
Në strategji rekomandohet që aplikimi i taksimit për koncesionin e rrugëve të zhvillohet gradualisht, në 3 faza. Për zbatimin e menjëhershëm, rekomandohet vendosja e taksës në rrugën Tiranë-Durrës, Tiranë- Elbasan dhe Rruga e Arbrit, e cila ende nuk ka përfunduar, shkruan Panorama.

Ministria e Financave kërkon borxh për hekurudhën Tiranë-Durrës dhe ndërtimin e një linje në aeroportin “Nënë Tereza”

Postuar në 22 Qershor, 2016 10:23

Ministria e Financave ka kërkuar një kredi sovrane nga BERZH për përmirësimin e linjës hekurudhore Tiranë-Durrësi dhe ndërtimin e një linje hekurudhore që do të lifh kryeqytetin me aeroportin ndërkombëtar të Rinasit. Vetë BERZH njofton se  “është duke shqyrtuar dhënien e një kredie sovrane  për Hekurudhën Shqiptare. Kredia do të financojë rehabilitimin dhe përmirësimin e linjës hekurudhore 34.7 km  që lidh Tiranën me Durrësin dhe ndërtimin e një linje hekurudhore 7.4 km nga Tiranë, aeroporti i Rinasit”

Banka e Shqipërisë kujtohet më në fund për të kontrolluar bankat private

Postuar në 02 Qershor, 2016 16:36

Janë konsideruara përherë institucione private të mbrojtura në mënyrë të posaçme. Madje edhe kur flitej për krizë, raportet e shumta deklaronin fitime të mëdha të bankave private në Shqipëri, ndaj të cilave qeveria e shkuar mori vetëm një masë: frenimin e transferimit të kapitaleve monetare jashtë vendit. Banka e Shqipërisë, institucioni që punon në luks pagash dhe shërbimesh, i cili duhet të bëjë mbikëqyrjen e tyre, nuk ka lëvizur nga vendi, përveçse së fundmi, me gjasë me shtysë të huaj.

"Premtimi" i BERZH: Qindra milionë euro financime për bujqësinë

Postuar në 17 Shkurt, 2016 15:57

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim jep shpresa se kërkesa për financime në sektorin e bujqësisë do të çlirojë shuma të mëdha. Drejtoresha e BERZH-it për Europën Juglindore dhe Qendrore Sylvia Ganser-Potts, ka deklaruar sot se në Shqipëri mund të aplikohet një skemë pilot. “Bujqësia është një sektor me potenciale të mëdha dhe qeveria është shumë e interesuar që ky program të funksionojë. Ne do ta nisim dhe do të shohim sesa kërkesë ka nga kompanitë. Nëse skema funksionon, masa e financimit do të rritet në disa qindra milionë euro, për të përballuar të gjithë kërkesën.

Drejtor i BERZH-it në Shqipëri, Christoph Denk: Rritja e konkurrueshmërisë në ekonomi është më e rëndësishme se asnjëherë

Postuar në 23 Janar, 2016 10:17

BERZH parashikon që rritja ekonomike në Shqipëri për 2016 të jetë rreth 2 3.3% në kuadër të përmirësimit të situatës në Eurozonë dhe efekteve pozitive të programeve të reformës strukturale në disa sektorë, vazhdimësisë së Investimeve të Huaja Direkte; një rritjeje graduale në huadhënien e bankave dhe fillimit të punimeve për ndërtimin e linjës së gazsjellësit Trans-Adriatik (TAP).Drejtori për Shqipërinë Christoph Denk thotë se qeveria ka rritur përpjekjet për uljen e informalitetit në ekonomi të cilat do të gjenerojnë përfitime të gjëra në kuadrin e një periudhe afatmesme.Sipas tij mundësit

Shqipëria mes 25 vendeve më problematike në botë për nivelin e kredive të këqija

Postuar në 18 Dhjetor, 2015 18:29

Niveli i lartë i kredive te këqija e rendit vendin tonë mes 25 shteteve më problematike në botë .  Sipas një studimi të bërë nga  Banka Euripiane për Rindërtim dhe Zhvillim, nga 25 shtetet problematike në botë për  kthimin e huave në banka , 16 prej tyre janë  nga Europa dhe rajoni i Ballkanit.

Subscribe to RSS - BERZH