auditi

Teatri Kombëtar, KLSH kërkon auditimin për procedurat dhe gjendjen juridike të pronave

Postuar në 03 Gusht, 2018 16:56

Një javë më parë, presidenti Ilir Meta ktheu ligjin për Teatrin, duke argumentuar 8 shkelje të tij, ndërsa theksonte se shkel dhe cenon Kushtetutën. Ndërkohë, burime nga Partia Demokratike bëjnë të ditur se tashmë edhe Kontrolli i Lartë i Shtetit ka kërkuar të kryejë auditimin po për çështjen e Teatrit Kombëtar. 

Auditi i KLSh: 55% e punonjësve të administratës publike, pa të dhëna në sistem

Postuar në 12 Tetor, 2017 08:31

Shumica e njësive vendore, ministri si ajo e Arsimit, e Jashtme, apo e Drejtësisë, nuk deklarojnë punonjësit e tyre në sistemin e sigurimeve shoqërore. Të paktën këtë shkruan sot gazeta “shqiptarja.com” sipas të cilës Kontrolli i Lartë i Shtetit, ka gjetur se rreth 55% e punonjësve të këtyre institucioneve shtetërore nuk janë deklaruar në sistem.

20 milion dollarë dëme në tendera, ankande dhe konçesione

Postuar në 25 Gusht, 2017 17:30

Sesi është qeverisur në 4 vitet që lamë pas është e dokumentuar në raporte që në të shumtën e herës mbeten konfidenciale.  Letrat tregojnë për abuzime të mëdha me financat publike.Detyrimet e prapambetura janë një gangrenë që nuk i kanë shpëtuar buxhetit të shtetit edhe gjatë vitit 2016-të. Drejtoria e kontrollit financiar të brendëshëm, një strukturë që varet nga ministria e Financave, ka hartuar një raport të detajuar për performancën e të gjitha minsitrive dhe bashkive në Shqipëri të cilat menaxhojnë fondet publike.

Skandal me informalitetin e ambasadës shqiptare në Turqi

Postuar në 19 Prill, 2017 14:20

Abuzime me donacionet, me tenderat, blerje pa fatura tatimore. Janë këto disa prej shkeljeve ligjore të konstatuara nga një auditim i kryer nga Ministria e Financave në Ambasadën tonë në Turqi.Sipas raportit ambasada nuk ka zbatuar procedurat ligjore dhe nënligjore në fushën e prokurimit publik për blerjet për mallra, shërbime apo punë të ndryshme. Pagesat janë kryer kryesisht me arkë dhe pjesërisht me bankë, ndërkohë që në mandat pagesat e arkës nuk ka nënshkruar personi që ka tërhequr paratë.

Bankers, vjedhje me miratimin e shtetit

Postuar në 20 Shkurt, 2017 10:40

Bankers kryeson listën e kompanive që i ka shkaktuar dëmin më të madh shtetit nga mosrespektimi  i marrëveshjes hidrokarbure me kompaninë Albpetrol. Këtë e ka favorizuar edhe monitorimi i dobët i marrëveshjeve nga vetë shteti.

Ministrat i shpëtojnë auditeve të KLSH-së

Postuar në 03 Gusht, 2016 15:11

Nga janari deri në qershor të këtij viti Kontrolli i Lartë i Shtetit ka paditur në Prokurori 91 persona, asnjë ministër mes tyre. Niveli më i lartë i kallëzuar nga KLSH është Kryetar Bashkie dhe Drejtor institucionesh. Rezulton se ministritë dhe institucionet qëndrore zënë 27% të totalit të auditimeve por mesa duket KLSH nuk ka konstatuar asnjë shkelje duke e nxjerrë administratën të pastër.

"TemaTV"

"Ligji dhe Maliqi" në duart e Erionit, Auditi gjen shkelje me shpronësimet në ndërtimin e Unazës së Vogël

Postuar në 30 Qershor, 2016 12:24

Pasaktësi në dokumentacionin e dosjeve të shpronësimit, mënyrën e llogaritjes së kompensimit dhe mangësi në projektin e Unazës së Vogël janë disa nga shkeljet e gjetura nga Kontrolli i Lartë i Shtetit gjatë auditimit procedurës së ndjekur nga Bashkia e Tiranës për projektin e Unazës së Vogël.

Serveri i Tatimeve, ish-ministri Cani: “Jam i bindur se ka vjedhje. Listën e audituesve e bëri Panajot Gjiknuri. Të ribëhet auditimi”

Postuar në 11 Mars, 2016 14:47

Pasi vartëset i faturuan gjithçka, ish-ministri i Financave është paraqitur në seancën e sotme të Komisionit Parlamentar Hetimor për Serverin e Tatimeve. Ish-ministri ka deklaruar se ka bindjen se është konsumuar akti i vjedhjes, ndonëse prokuroria mbylli hetimin dhe deklaroi se nuk ka gjurmë të transferimit apo fshirjes së të dhënave. Me rëndësi është edhe fakti i deponuar sot nga Cani, sipas të cilit listën e audituesve e bëri ish-këshilltari i tij, Panajot Gjiknuri, vëlla i ministrit aktual të Energjetikës, Damian Gjiknuri. Më poshtë një pjesë e dëshmisë së ish-ministrit:

“Bankers Petroleum” tërhiqet nga Arbitrazhi. Kompania pranon rinegociimin e marrëveshjes hidrokarbure

Postuar në 24 Shkurt, 2016 12:40

Negociatat mes kompanisë kanadeze “Bankers Petroleum”, e cila operon në Marinëz, dhe qeverisë shqiptare, kanë gjetur një përfundim pozitiv. Kompania është tërhequr nga arbitrazhi dhe ka pranuar caktimin e një eksperti ndërkombëtar për raportin e auditit për vitin 2011. “Bankers Petroleum është dakordësuar që të pezullojë procesin e arbitrazhit në të cilin kishte paditur shtetin shqiptar.

Auditi i Brendshëm në dogana: Të ardhurat po bien, borxhi po rritet

Postuar në 16 Dhjetor, 2015 14:12

Auditi i Brendshëm në dogana në një analizë të punës për 6-mujorin e parë të këtij viti ka evidentuar se, treguesit e nivelit së degëve doganore të audituara nuk janë në nivele pozitive, ku treguesi i saj kryesor ”të ardhurat” gjatë periudhës së audituar paraqitet me mosrealizim.

 

Në raportin zyrtar të auditit që është publikuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Doganave rezulton se, “treguesit e borxhit doganor janë në shifra jashtëzakonisht të larta”.

 

Pages

Subscribe to RSS - auditi