amf

Sigurojmë deri në miliarda euro. Edhe katastrofat. Sistemi Bonus-Malus, shkatërroi tregun

Postuar në 10 Maj, 2020 16:45

Drejtuesi i Sigal Uniqa Group, Avni Ponari ka dhënë një intervistë për revistën “

Ligj i ri për sigurimin e automjeteve. Paguajnë më pak drejtuesit e rregullt

Postuar në 26 Shtator, 2017 15:12

Autoriteti i MBikëqyrjes Financiare premton se deri në vitin 2018 do të jetë miratuar një ligj i ri për sigurimin e mjeteve motorike. Drejtori i Autoritetit, Ervin Koçi, ka prezantuar disa pika të projektligjit, që sipas tij sjell për drejtuesit e mjeteve aplikimin e sistemit bonus – malus.

Krim financiar i organizuar nga shteti

Postuar në 10 Qershor, 2017 17:46

Në 4 vjet të qeverisjes PS-LSI, përveçse nuk pati një bilanc të barrës fiskale mbi taksapaguesit e republikës, por as një verifikim të krimit financiar mbi qytetarët nga operatorët e disa shërbimeve që kontrollohen nga entet shtetërore.

Memorandum për rritjen e përdorimit të monedhës kombëtare – Leku-t

Postuar në 19 Prill, 2017 15:17

Ministria e Financave, Banka e Shqipërisë dhe Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare kanë nënshkruar një memorandum që ka për objektiv uljen e përdorimit të monedhave të huaja dhe qarkullimin më të madh të monedhës vendase, Leku-t.

Ervin Koçi zgjidhet drejtor i AMF-së

Postuar në 06 Prill, 2017 15:06

Ish-deputeti socialist, Ervin Koçi, është votuar nga Parlamenti në krye të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, pas shkarkimit të Enkeleda Shehit. Parlamentoi votoi me 71 vota, 2 kundër dhe 3 abstenime. AMF monitoron të gjithë tregun financiar jo bankar në vend, që nga sigurimet, pensionet private deri tek fondet e investimeve. Nën drejtimin e Shehit, AMF-ja u ekspozua keq në raport me zhvillimet në tregun e sigurimeve të automjeteve.

Kur do veprojë ligji në tregun oligopol të sigurimeve që rrjep shqiptarët?

Postuar në 12 Mars, 2017 15:31

30 mijë shqiptarë nuk kanë marrë asnjë kacidhe nga sigurimet që ata kanë paguar për automjetet e tyre. Kështu raporton sot Vizion Plus që ngre një çështje e cila kërkon trajtim urgjent. Sipas deputetit socialist, Ervin Bushati, që është prononcuar, ndërhyrjet ligjore nuk kanë sjellë përmirëism të situatës dhe për rrjedhojë borxhi është rritur, por edhe të drejtat e qytetarëve janë cenuar. AMF-ja në krye të së cilës ishte deri së fundmi, Enkeleda Shehi, është një ent skandaloz që bën sehir.

Fiasko me drejtoreshën e AMF-së, propozohet shkarkimi

Postuar në 02 Mars, 2017 18:28

Komisioni i Ekonomisë propozoi shkarkimin e drejtores ekzekutive të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, një emërim që bëri vetë para dy vitesh. Propozimi për shkarkimin e Enkeleda Shehit ka ardhur fillimisht  nga bordi i autoritetit, por e ftuar për të raportuar, znj Shehi e ka konsideruar seancën një sallë gjyqi diktatorial.

Byroja e Sigurimit refuzon auditimin  e pagesave për aksidentet

Postuar në 08 Janar, 2017 22:36

Byroja Shqiptare e Sigurimit nuk i bindet Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare për të bërë auditin e mënyrës se si  Fondit i Kompensimit ka bërë pagesat për aksidentet. Në një urdhër të nxjerrë nga bordi i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, Byrosë i lihej afat deri në fund të tetorit për të përzgjedhur një kompani ndërkombëtare e cila do të kontrollonte veprimtarinë e Byrosë që lidhej me pagesën e dëmeve ndaj palëve të treta.

Tregëtia online, jashtë kontrollit

Postuar në 30 Dhjetor, 2016 20:31

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka informuar Grupin e Stabilitetit Financiar këtë të enjte me situatën më të fundit të tregut online. Në realitet, përveç dy subjekteve të licencuara për tregtimin online, janë me dhjetëra të tjera që nuk kanë lejet përkatëse dhe ushtrojnë aktivitet në mënyrë të jashtëligjshme.

Rritja e çmimit të sigurimit të makinave, AMF gjobit kompanitë?

Postuar në 04 Tetor, 2016 16:35

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare befason sërish. Rritja e çmimit të sigurimit të makiave solli luhatjen e AMF-së që dha disa mendime duke u shfaqur kështu si nje ent që nuk di çfarë të bëjë. Së fundmi raportohet se AMF ka menduar të gjobisë kompanitë.

"Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare ka vendosur të gjobisë kompanitë e sigurimit pas rritjes së cmimit të njëllojtë që ata u bënë policave të sigurimit të automjeteve në gusht. Masa e gjobës që mund të shkojë deri në 10 për qind të xhiros pritet të saktësohet pas zbardhjes së vendimit", raporton "TemaTv".

Pages

Subscribe to RSS - amf