Çfarë do ndodhë me tokën nëse përplaset nga një asteroid? (Video)

Postuar në 13 Maj, 2019 20:20

Rënia e një asteroidi në Tokë është një nga skenarët më apokaliptikë që është duke u shqyrtuar seriozisht nga agjencitë hapësinore dhe qeveritë në mbarë botën.

Ndikimi i një ngjarjeje të tillë padyshim do të ishte shkatërruese, por sa shkatërruese të varet nga shumë faktorë.

Në çdo rast është gjithmonë interesante të shohësh skenarë të tillë.  Elon Musk, themelues i kompanisë ​​SpaceX, ka ripostuar në llogarinë në Tëitter  të Ëonder of Science një video që atribuohet Discovery Channel. Në video është projektuar   ajo që do të dukej sikur asteroidi më i madh në sistemin diellor të përplasej me Tokën.

Nuk mund ta dimë nëse ky ilustrim me të vërtetë ka një bazë shkencore, por e sigurtë është se imponon diçka.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.