Presidenti i Italisë: Bashkimi Europian do të mbijetojë

Postuar në 19 Prill, 2019 15:47

Presidenti i Italisë, Sergio Mattarella mendon se vala a e sovranizmit që ka përfshirë së fundmi Europën nuk do të kërcënojë dot ekzistencën e Bashkimit Europian. Ai ka shprehur disa qëndrimet të vetat gjatë një interviste dhënë për revistën farnceze, Politique Internationale, intervistë e cila është edituar me titullin: Francë-Itali, një marrëdhënie e pashkatërrueshme.

Llogjika historike në përmbajtje të integrimit është më e fortë se të gjitha polemikat, kundërshtitë dhe devijimiet, aq më tepër që jemi duke asistuar në shfaqjen e një brezi të rinjsh europianë që janë në të njëjtën kohë francezë dhe europianë, italianë dhe europianë, gjermanë dhe europianë, që udhëtojnë nëpër të gjithë Europën lirisht, një liri nga e cila nuk duan të heqin dorë

ka thënë Mattarella.

Kreu i shtetit Italian ka bërë thirrje që çështja e emiracionit të marrë trajtim europian dhe madje sipas tij kërkohet një zgjidhje mirëfilli europiane.

Po kështu ai i ka cilëuar zgjedhjet e majit si të parat ku do të zhvillohet një fushatë paneuropiane.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.