Goditen njerëzit e LSI-së te Ministria e Drejtësisë

Postuar në 06 Shkurt, 2019 10:38

Ish-sekretarja e përgjithshme e Ministrisë së Drejtësisë, Juliana Hoxha, drejtori ekonomik Aurel Lamce dhe dy specialistët e IT-së, Lysien Ali dhe Arlind Alikaj janë arrestuar për abuzime me tenderat në këtë dikaster.

Tetë të  tjerë janë në arerst shtëpie. Raportohet jo zyrtarisht se nën verifikim janë edhe dy ish-ministra të Drejtësisë, Petrit Vasili dhe Ylli Manjani për rolin e tyre në këto tendera.

Hetimet kane nxjerre ne pah shkeljet e evidentuara te shoqeruara me pasoja te medha per buxhetin e shtetit. Disa nga sistemet objekt te ketyre procedurave te prokurimit ne  nje pjese te madhe nuk jane funksionale. Nga detyra wshtw shkarkuar edhe Drejtori i Pwrgjithshwm i Burgjeve, Stefan Ccipa, por nuk dihet nwse ky shkarkim ka lidhje me arrestimet e zyrtarwve tw Ministrisw sw Drejtwsisw.

Hetimet jane shtrirë për 5 tendera

1.Mirembajtja dhe mbikqyrja e sistemit ICMIS ne 7 Gjykatat Administrative

2. Përmiresimi i sistemit të mbikqyrjes elektronike në fushën penale

3.Përmirësimi, Zhvillimi dhe Mirembajtja e Regjistrit Noterial Shqiptar

4.Sistemi i Monitorimit me kamera për burgun e Lezhës dhe Fushë Krujës

5.Përmirësimi dhe mirëmbajtja e sistemit elektronik te çështjeve të përmbarimit

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.