Presidenti: I gatshëm të informoj Kuvendin në çdo kohë për mosdekretimin e Sandër Lleshit

Postuar në 05 Nëntor, 2018 14:14

Presidenti i Republikës Ilir Meta ka përcjellë sot për mediat një përgjigje zyrtare për çështjet që janë ngritur nga kryeministri Edi Rama që ka paralajmëruar veprime të mëtejshme për çështjen “Lleshi”. Përmes zëdhënësit Tedi Blushi, presidenti deklaron gatishëmërinë për të informuar Kuvendin e Shqipërisë. Më poshtë njoftimi i plotë: 

Informacioni i dhënë nga Kryeministria lidhur me takimin ka qenë ezaurues.
Presidenti Meta konfirmon përkushtimin e tij maksimal në respekt të Kushtetutës, për të bashkëpunuar me të gjitha institucionet në vend, në interes të stabilitetit, forcimit të institucioneve dhe rritjes të kulturës së bashkëpunimit ndërinstitucional me transparencë dhe konstruktivitet.
Por njëkohësisht, Presidenti i Republikës bën të qartë se nuk do të lejojë asnjë përpjekje sfiduese ndaj autoritetit të institucionit që përfaqëson si Kryetar i Shtetit, Komandant i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura dhe Kryetar i Këshillit të Sigurisë Kombëtare.
Presidenti i Republikës ka shprehur gjithmonë gatishmërinë e tij t’i japë shpjegime në mënyrë transparente dhe të përgjegjshme Kuvendit të Republikës së Shqipërisë për të gjitha çështjet që Kuvendi do të shprehë interes.
Presidenti Meta ka bindjen e plotë se koha e drejtimit të shtetit shqiptar me Sekretar të Parë ka përfunduar njëherë e përgjithmonë”

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.