Google gjobitet me 4.3 miliardë euro

Postuar në 18 Korrik, 2018 15:54

Google duhet t’i paguajë 4.3 miliardë euro gjobë Komisionit Europian për shkak të keqpërdorimit të pozitës dominuese të sistemit operativ Android.

Dy vjet më parë Google u akuzua zyrtarisht se kishte detyruar prodhuesit e smartfonëve, si Samsung apo Huaëei, të instalojnë paraprakisht Google Search dhe ta vendosin atë si një aplikacion kërkimi ekskluziv ose të paracaktuar.

Google gjithashtu ofroi stimuj financiarë për prodhuesit dhe operatorët e rrjeteve telefonikë, me kusht që ata të instalojnë vetëm Google Search në pajisjet e tyre. E gjithë kjo është bërë vebtëm që “të konsolidohet dhe të ruhet pozita e dominuese e kompanisë prestigjoze”. Lidhur me gjobën e vënë vitin e kaluar për Google Shopping, kompania ka apeluar në Gjykatën e Drejtësisë të Bashkimit Evropian.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.