android

Google gjobitet me 4.3 miliardë euro

Postuar në 18 Korrik, 2018 15:54

Google duhet t’i paguajë 4.3 miliardë euro gjobë Komisionit Europian për shkak të keqpërdorimit të pozitës dominuese të sistemit operativ Android.

Dy vjet më parë Google u akuzua zyrtarisht se kishte detyruar prodhuesit e smartfonëve, si Samsung apo Huaëei, të instalojnë paraprakisht Google Search dhe ta vendosin atë si një aplikacion kërkimi ekskluziv ose të paracaktuar.

Sulm i ri synon telefonat Android me file të rremë audio

Postuar në 02 Tetor, 2015 12:50

Një virus panikues pritet të alarmojë përdoruesit e androideve. Në fillim ai u zbulua në korrik, si dobësi e lejuar nga hakerat në internet i cili synon telefonat android me tekst apo MMS. Ky virus shfrytëzon një dobësi në pajisjen në fjalë në funksionet multimedia preview. Google, prodhuesit dhe transportuesit e viruseve të tilla, vetëm për të pasur një tjetër virus pop-up kërkuan një raund tjetër për riparimin e pjesëzave. Në fakt, tre muaj pas zbulimit fillestar, kjo gjë po përsëritet.

Pas BE-së, “Google” nën hetim edhe në ShBA

Postuar në 28 Shtator, 2015 11:41

“Google Inc” rikthehet sërish në qendër të vëmendjes të autoriteteve federale amerikane. “Bloomberg” raporton se Komision Federal për Tregëtinë ka arritur një marrëveshje me Departamentin e Drejtësisë për të hapur një hetim mbi Sistemin Android të Google, pasi nga disa konkurentë është ngritur akuza se kompania kufizoi të drejtën e tyre të aksesist. “Bloomberg” paralajmëron se hetimi është në fazë fillestare dhe nuk përjashtohet që ai të mbyllet pa ngritur ndonjë padi ndaj kompanisë, edhe sepse hetimi i mëparshëm për sistemet e kërkimit, përfundoi pa rezultate.

Subscribe to RSS - android