Punët e para të Kubrick

Postuar në 02 Shtator, 2017 22:32

Ky është një set fotografik realizuar nga Stanley Kubrick në vitet 1945-1950 gjatë kohës kur punonte në New York për revistën “Look”. Vetëm 17 vjeçar, Kubrick është në hapat e para por ai krijon një farë emri që do t’i hapte rrugën drejt kinemasë ku edhe shkëlqeu si rrallëkush. 
“Mendoj se duke regjistruar veprimet spontane, është një përdorim estetikisht më i vlefshëm dhe shprehës i fotografisë sesa pozimi i kujdesshëm”, shprehej regjizori. Diçka që vihet re në çastet fotgrafike të këtij seti. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.