Portretet 2 000-vjeçare me pigment artificiale

Postuar në 06 Qershor, 2017 13:24

Një grup portretesh 2,000-vjeçare janë zbuluar se janë pikturuar duke përdorur një paletë të sofistikuar dhe pigmente, shumë prej të cilave janë importuar nga Spanja dhe Greqia. Druri me të cilin janë pikturuar gjithashtu vjen nga Evropa Qendrore. Zbulimi habiti sepse bëhet fjalë për pigmentin e parë të prodhuar artificialisht që shpesh përdoret si shtresa përfundimtare e bojës. Portretet e gjetura në Tebtunis të Egjiptit konsiderohen si disa prej pikturave më të mira të ruajtura nga periudha romake dhe janë ndër koleksionet më të rëndësishme në botë.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.