Bien blerjet online. Shkak taksimi, por edhe procedurat doganore

Postuar në 04 Qershor, 2017 17:29

Ndërhyrja e qeverisë shqiptare për të ulur pragun e taksueshëm për mallrat e blera online ka dhëë efekte praktike. Instituti i Statistikave raporton se për 3 muajt e parë të vitit 2017, blerjet përmes kësaj rruge kanë rënë me 23 tonë. Arsye duket të jetë jo vetëm taksimi, por edhe procedurat e gjata për të paguar taksën doganore e për të tërhequr pakon.  Ndryshimi ndodhi në gusht të vitit 2016 dhe kufiri u ul nga 150 euro në 22 euro, me arsyetimin se duhej stimuluar tregëtia e brendshme.

http://tvklan.al/me-pak-blerje-permes-internetit-ne-2017-en/

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.