Në spitale ka mungesa mjekësh, Beqaj firmos shkarkime sipas metrave katrorë (Udhëzimi)

Postuar në 05 Shkurt, 2016 09:42

Një urdhër që mban firmën e ministrit Ilir Beqaj paralajmëron një furtunë shkarkimesh në spitalet e vendit. Udhëzimi nr 13 i datës 15 janar 2016 për zbatimin e strukturës së shërbimit spitalor, miratuar nga nga ky dikaster, parashikon rikstrukturim të ketij sherbimi në të gjithë vendin.
Kjo shkresë e cila ka mbërritur edhe në Shkoder ka vënë në punë drejtuesit e spitalit dhe të gjithë shefat e pavioneve, që të bëjnë rankimin e brendshëm të punonjësve dhe më pas nga 795 të punësuar në spital, me strukturën e re kanë vend vetëm 705 persona, ç’ka i bie që 90 prej tyre të dalin në rrugë. Kryesisht pjesa më e prekur mësohet se do të jenë sanitaret, që në total aktualisht janë 169 të tilla apo ¼ e stafit.
Me strukturën e re parashikohet që të largohen rreth 65 prej tyre dhe ky shërbim do të kryhet sipas ligjit nga pjesa e mbetur e sanitareve, bazuar në metrat/katror të sipërfaqes së spitalit dhe numrit të pacientëve që varion nga 110 – 140.
Udhëzimi i ministrit Beqaj përcakton si kritere të mbajtjes në punë të stafit: arsimimin, rezultatet e testimit për personelin infermieror, përformancën në punë dhe vlerësimet e marra nga punëdhënësi, sjellja në orarin e punës dhe disiplina, punonjësit pa masa administrative etj. Do të jenë vetë drejtuesit e shërbimit spitalor rajonal që do të vënë në zbatim këtë udhëzim, duke bërë rankimin e punonjësve.
Brenda 2 javësh pasi të përmbyllet ky proçes, ministrit Ilir Beqaj do të duhet t’i dorëzohet lista me 90 emrat e bërë kurban nga ky proçes, ç’ka përkthehet në 90 familje të lëna në mes të rrugës dhe pa një vend pune për kryefamiljarin apo kryefamiljaren.

Comments

Submitted by SHKODRANI NGA Z... (not verified) on

O minister, Ilir Hamid BEQJA, nuk e di, a mbush apo nuk mbush mire ti ? Te semuret, kur semuren, nuk semuren me meter katror, por semuren kur u vjen per t'u semurur, sigurisht nga halli e jo nga malli e qejfi, dhe ne kete menyre, qe e kane nga halli, te pakten, kur te shkojne e te shurrojne e te dhjesin ne spital, mos te nyjne neper W C me cizme gjuetie dhe me maska kundra gazi nga era e qelbur, por duke qene sanitaret, megjithe hallin qe u ka rene, te shkojne si njerez, me dinjitet. Mos na bej te te themi te te bjere edhe TY, o i biri i Hamitit, halli i njerezve te thjeshte, qe te shkosh ne WC me cizme e me kundragaz. Te zente edhe ty halli sic i ka zene te gjithe njerezit qe kane hall per spital.
U befsh per spital o i biri i Hamitit, ti dh njerezit e tu me te afert, dhe pastaj do te te heqim, ilacet, sanitaren, infermieren, dyshekun, carcafin, dhe do te te themi bjeri nga shtepia.
U befsh per spital, ti me femijet, gruan e ke te keshe per shpirt e per zemer.
Mallkim tjeter nuk kam se c'te te them.
Keput qafen.
Sadist.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.