Stiglitz

“Spektakli ekonomik i Trump do të dështojë, jam i sigurtë”

Postuar në 18 Janar, 2017 16:57

Ekonomisti i njohur amerikan dhe  fitues i çmimit “Nobel” në Ekonomi, Joseph Stiglitz ka bindjen se politikat ekonomike që ka ndërmend të ndjekë presidenti i zgjedhur amerikan Donald Trump veçanërisht mbi importet janë të destinuara të dështojnë, duke folur për  perspektivën e një "luftë tregtare", me vende si Kina apo Meksiko.

"Kjo nuk do të funksionojë, unë jam i sigurtë", u tha ai gazetarëve gjatë Forumit Ekonomik Botëror në përgjigje të një pyetje në lidhje me kërcënimet e manjatit amerikan për rritjen e tarifave mbi mallrat e importuara, sidomos automobilëve.

Euro ka dështuar, nuk i shërben mirëqënies së Europës

Postuar në 20 Gusht, 2016 19:27

Nobelisti amerikan, Jozef Stiglitz thotë se dështimi ekonomik i Europës është njëkohësisht dështim i monedhës së përbashkët europiane. "Dikush duhet të fillojë të mendojë për ta zhvlerësuar atë, pasi euro po kthehet në një pengesë për zhvillimin e ekonomisë europiane"- ka thënë Stiglitz për "Der Spiegel".

Subscribe to RSS - Stiglitz