shoqata

Pronarë, drejtohuni gjykatave! Shpëtimi vjen vetëm nga Strasburgu

Postuar në 02 Mars, 2019 15:55

 

Arkitektët i shitën profesionin politikanëve

Postuar në 01 Mars, 2019 15:27

 

Në kohën e komunizmit, kish një numër arkitektësh dhe urbanistësh që njerëzit e zakonshëm i njihnin, ata ishin personalitete. Sot po të pyesësh një qytetar të thjeshtë, nuk njohin emrin e asnjë arkitekti. Arkitektet fshihen pas anonimatit, pas ca emrave të koduar të studiove, kështu e ndjejnë veten rehat. Nuk kanë asnjë përgjegjësi, nuk duan asnjë lavdi, duan veç paranë.

Pronat, akuzohet Bashkia e Himarës për falsifikime

Postuar në 31 Tetor, 2017 11:40

Aleanca për Mbrojtjen e Pronës së Himarës akuzon Bashkinë e Himarës se ka hipotekuar trojet me dokumente false në favor të kompanive të ndërtimit nga kryeqyteti. “Në muajin Maj-Qershor të këtij viti Bashkia Himarë bëri një regjistrim (menaxhim) masiv pronash në plazhin Dhraleo të Palasës, në Adhendri dhe në plazhin e Perivolos të fshatit Gjilekates. Manaxhimi u bë dhe pronat u regjistruan në hipotekën Vlorë me procedurë të përshpejtuar.

Nga ky regjistrim përfituan të gjithë ata që kanë blerë dhe kanë marrë prona të grabitura me dokumente të falsifikuara”, deklaron shoqata. 

Përpjekje për promovimin e idesë së Autonomisë së Epirit të Veriut në Parlamentin Europian

Postuar në 06 Prill, 2017 09:19

Çështja e autonomisë së Epirit të Veriut. Kështu mendojnë të paktën përfaqësues të një shoqate, Bashkimi Kombëtar Epiri i Veriut 1914, e cila ka organizuar një takim për promovimin e kësaj ideje në Parlamentin Europian në Bruksel. Bashkëorganizator i aktivitetit ishte europarlamentari grek, Notis Marias dhe grupi i Europianëve Reformistë dhe Konservatorë(Anti Federalistët).

Çmimi për energjinë nga HEC-et, prodhuesit pa garanci për investimin

Postuar në 16 Nëntor, 2016 22:27

Shqetësimit të investitorëve në sektorin e energjinë e rinovueshme për garancitë kontraktuale që lidhen me çmimin e shitjes së energjisë Ministria e Energjisë iu përgjigj me sqarimim se do të ketë një trajtim të veçantë pёr të gjithë prodhuesit ekzistues me përparësi të energjive të rinovueshme, duke garantuar blerjen e energjisë për gjatë gjithë kohëzgjatjes së kontratës, me anë të një çmimi i cili siguron vetëshlyerjen e plotё tё impiantit

Në doganën shqiptare skanohet edhe energjia

Postuar në 20 Janar, 2016 18:26

Top-Channel raporton për një situatë absurde me procesin e skanimit në doganë që zbatohet nën koncesionarin e fituaar nga “Rapiscan”. Shërbimi i skanimit po aplikohet edhe ndaj bizneseve që ushtrojnë aktivitetin e tyre në import-eksport energjie. “Por si mund të skanohet energjia elektrike, e cila transmetohet përmes linjave të interkonjeksionit?

Shoqata "Opinga" nderon me çmimin "Velo trimi, Klasa e Parë", Marin Memën

Postuar në 22 Dhjetor, 2015 23:04

Pas skandalit të zbuluar në universitetin e Gjirokastrës, me logon e të cilit ishin realizuar dy dokumentarë që mbanin era maskarallëk, shoqata “Opinga” i ka akorduar Marin Memës çmimin “Velo trimi, Klasa e Parë".

Motivacioni:  

I jepet Maro Memës ky çmim për zbulimin me dekumente të marifeteve të grekut në shkollën e lartë në Gjinokastër. Me këtë rast shoqata shtron një drekë në Ujë të Ftohtë në Tepelenë.

Ceremonia u shoqërua me një këngë të shkurtër:

O Gërqi të kam bërë benë

Vjen Maro Mema me Top Qenë

Si qëmoti në Janinë

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, letër falenderimi Shoqatës së Urinuesve të Penduar: Jeni në anën e duhur të Historisë

Postuar në 16 Dhjetor, 2015 04:11

Drejtuar: Shoqatës së Urinuesve të Penduar

Kryetarit: Urin(m) Pipizania

Sekretarit: Pikëlor Curubabja

Të nderuar bashkëqytetarë!

Subscribe to RSS - shoqata