shkeljet

Për herë parë/Veliaj raporton më pak aktivitete nga sa kryen

Postuar në 12 Shkurt, 2021 20:05

Në një kohë kur Kodi zgjedhor parashikon raportime të aktiviteteve politike 4 muaj para zgjedhejve, subjektet në Shqipëri e kanë shkelur, duke mosraportuar asnjë ose vetëm një pjesë të tyre. Në raportin e Akademisë së Studimeve Politike listën e shkeljeve e kryeson Erion Veliaj, me vetëm 40 aktivitete të raportuara, nga 72 gjithsej.

Shkeljet e përsëritura të Presidentit Meta, në emërimin e anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese

Postuar në 28 Dhjetor, 2020 20:57

Sot në faqen zyrtare të institucionit të Presidenit të Republikës u publikua njoftimi (link) se Presidenti emëroi si anëtare të Gjykatës Kushtetuese znj.Sonila Bejtja në pozicion e mbetur vakant për shkak se gjyqtari i mëparshëm, i zgjedhur po nga Presidenti i Republikës nuk arriti të kalonte procesin e rivlerësimit kalimtar.

Dështuan edhe të huajt. Gjyqësori, shkelësi më i madh i të drejtave në Kosovë

Postuar në 08 Qershor, 2020 13:21

Avokati i Popullit në Kosovë, Hilmi Jashari ka deklaruar në një intervistë për “KosovaPress” se shkelësi kryesor i të drejtave të njeriut në vend është pushteti gjyqësor.

Luftë me llafe Ramavirusit, por asnjë fjalë për procedim penal për shkeljet

Postuar në 28 Maj, 2020 17:26

Kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha ka vijuar sot me akuzat ndaj kryeministrit Edi Rama. Konkretisht Basha ka thënë: 

Teksa po i afrohet fundit të qeverisjes RAMAVIRUSI ka hequr dorë nga fasada. Shkatërroi Teatrin Kombëtar duke përfituar nga pandemia, në shkelje flagrante të çdo ligji dhe norme shoqërore, për të grabitur pronën publike dhe për të shtuar me 30 milionë euro borxhin e shqiptarëve.

Ishte në dijeni për shkeljet e kontratave të Milot-Balldren dhe Orikum-Dukat

Postuar në 15 Shtator, 2019 16:14

Kryeminisri Rama, zëvendësi i tij, ministrja e linjës, kryetari i Kuvendit dhe ministrja e linjës, Belinda Balluku ishin në dijeni se  kontratat e rrugës Milot-Balldren dhe Orikum-Dukat ishin në shkelje serioze ligjore dhe pasaktësi të mëdha financiare.

Administrata/Kryetarja e Komisionit të Shërbimit Civil, Strakosha: Emërime në shkelje të procedurave dhe jashtë afatit

Postuar në 03 Maj, 2016 17:24

Dy vitet e fundit ka patur disa akuza në media për emërime në administratë shetërore të personave të papërshtatshëm, ose në bazë të rekomandimeve politike. Qeveria nuk ka pranuar në shumicën e rasteve të njohë këtë problem si real, sa kohë që ka deklaruar se ka ende 1000 vende bosh për shkak të moskualifikimit. Por Pranvera Strakosha, kryetare e Komisionit të Shërbimit Civil, duke folur në Konferencën kombëtare “Reforma në qeverisjen vendore dhe admnistratën publike”, ka theksuar se emërimet në shkelje të procedurave dhe jashtë afateve, kanë qenë në masë të madhe.

Subscribe to RSS - shkeljet