reduktim

Bllokimi nga Italia dha efekt, 92% më pak emigrantë

Postuar në 04 Janar, 2019 20:16

2018 shënoi reduktimin të ndjeshëm të personave që hyjnë ilegalisht në Europë.  Sipas të dhënave më të fundit  të Frontex, numri i emigrantëve të paligjshëm ra në 150,000 ose 92% më pak krahasuar me një milion që hynë në Europë në 2015.

Arsyeja kryesore për rënien dramatike e numrit të emigrantëve të paligjshëm që tentojnë Europën është bllokimi nga Italia i rrugës Qendrore Mesdheut. Në 2018 në Itali u regjistruan vetëm 23 mijë hyrje të paligjshme, numri më i ulët që nga viti 2012,

Reduktohet në 100 ha Zona Ekonomike e Spitallës, këneta dhe problemet me pronësinë nuk bindin investitorët

Postuar në 23 Maj, 2016 11:00

Qeveria ka zvogëluar me katër herë sipërfaqen e zonës së Lirë Ekonomike në Spitallë të Durrësit pas dështimit në tenderin e fazës së parë.”Në fazën e parë u vu re se investitorët nuk ishin aq potencial sa të mbulonin një sipërfaqe prej 501 hektarësh dhe shpesh herë problem i tyre ishte vlera e investimit, sepse të investosh në një sipërfaqe prej 501 hektarësh në zonën e Spitallës e cila është një kënetë, duhej një vlerë investimi më e lartë se në një zonë tjetër” theksoi për TVSH Adriana Sheti, përgjegjëse për sektorin e zonave ekonomike.

Subscribe to RSS - reduktim