premtimi

2013 – 2017/PS-ja më e pasur, por jo Shqipëria

Postuar në 15 Janar, 2017 17:34

Kush shikon nga e ardhmja nuk ka asnjë zgjedhje tjetër përveç Partisë Socialiste”. Kështu deklaroi  në takimin me të rinj të Forumit Rinos Socialist, kryeministri Edi Rama i cili në një farë mënyre po na mallkon të gjithëve që të  bëhemi socialistë.

Sigurisht që këto janë fjalë fushate elektorale, që si të tilla përkëdhelin sedrën qytetare e që presupozojnë një ndërgjegje politike progresiste të njerëzve që kanë sy në ballë e mendje në kokë. Të njerëzve që e dinë shumë mirë se “nuk janë të gjithë njësoj”. Njësoj me ata që ikëën.

Debat fantastik ky i punësimit, po mbajmë premtimin për hapjen e 300 mijë vendeve të punës

Postuar në 13 Shtator, 2016 11:34

Qeveria është e bindur se deri në fund të mandatit do të arrijë objektivin për hapjen e 300 mijë vendeve të punës. Ministri i Financave, Arben Ahmetaj tha në një bashkëbisedim me gazetarët  se këtë e vërtetojnë stastikat dhe pritshmëritë që qeveria ka. “Debati  fantastik ky për rritjen e punësimit. Po e mbajmë premtimin, në sektorin jobujqësor  janë me bordero 173 mijë vende pune, ndërsa  në sektorin bujqësor do kemi një shifër më të maturuar në fund të vitit”-deklaroi Ahmetaj.

Rruga e Arbrit do të bëhet...Qeveria e ka marrë seriozisht

Postuar në 31 Gusht, 2016 11:40

Mazhoranca aktuale nuk ka se çfarë të ofrojë tjetër për zgjedhjet në Dibër, përveç rrugës së Arbrit. Apk premtimit për ndërtimin e saj. Muharrem Rama, kandidati i koalicionit qeverisës në Dibër, është shoqëruar në takimet në fshatin Grevë nga ministri i Financave, Arben Ahmetaj, i cili ka përsëritur premtimin me garancinë se ai ka lejëtë e qeverisë.

Sikleti i një premtimi që vazhdon(pa fotot përkatëse)

Postuar në 05 Maj, 2016 16:34

Sot kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erjon Veliaj, ka dalë në një pronocim pë shtyp pas një aktiviteti të zhvilluar me rastin e inaugurimit të një kopështi në Tiranë, afër Fushës së Aviacionit. Duke folur me një fëmijë në krah, Veliaj, ka nisur fjalinë me premtimin për të gdhenur memorien e Tiranës dhe banorëve të saj: “Dua të theksoj që, ky vit do të mbahet mend si viti i fëmijëve në Tiranë”(http://vizionplus.al/veliaj-2016-do-jete-viti-i-femijeve/).

170 mijë vende pune? 300 mijë në 4 vjet?

Postuar në 25 Prill, 2016 11:44

Kohët e fundit, socialistë të rëndësishëm shqiptarë po përmendin shpesh një shifër, që sipas tyre,  tregon se premtimi për hapjen e 300 mijë vendeve të reja të punës në 4 vjet po realizohet – 170 mijë vende pune të reja janë hapur deri tani, thonë ata.

Pacta sunt servanda

Postuar në 16 Prill, 2016 19:08

Është një shprehje, një thënie e lashtë ose aforizëm latin, që sot është bërë një term ndërkombëtar. Në kuptimin e përgjithshëm tregon se marrëveshjet, ose në rastin tonë premtimet duhen të mbahen.

Që të mos keqkuptohemi..

Postuar në 13 Dhjetor, 2015 00:16

Turin e tij nëpër Shqipëri kryeministri Rama po e shoqëron edhe me një seri përshtypjesh nga takimet me qytetarët. Në Gjirokastër ai u ndesh me kërkesën e një të riu për punë, kurajo të cilën kryeministri e quan disproporcionale në raport me vizionin e qeverisë për të bërë shtet. “Më tha një djalë, të bëjmë një fotografi bashkë, e pastja më tha “më gjej ndonjë punë o burrë. Ca shkolle ke e pyeta. Jurist,­ tha­, si gjithë shqiptarët. Ja kjo është historia jonë.

U premtua: "Nga fillimi i 2015-ës, taksa e transportit me Italinë do të ulet". Sot Asgjë nuk ka ndryshuar

Postuar në 17 Shtator, 2015 18:25

Shkruante gazeta "Shqip" në numrin e saj të datës 7 maj 2014: "Për të mbrojtur interesat e sipërmarrësve të transportit rrugor në Pulia, Italia përdor një ligj të Luftës së Ftohtë, që është dekretuar kundër Shqipërisë komuniste më 1959. Ky ligj vepron vetëm ndaj shoferëve shqiptarë të kamionëve, jo ndaj shteteve të tjera të rajonit. “Transportuesit shqiptarë, për çdo kamion që shkon në Itali, paguajnё dy taksa: taksën e peshës dhe taksën e qarkullimit.

Pages

Subscribe to RSS - premtimi