mithat frasheri

Mit'hat Frashëri dhe epopeja e teserës së partisë që është mbi Shqipërinë

Postuar në 22 Nëntor, 2018 14:40

Ndoshta Mit’hat Frashëri do emigronte vetë, madje do ndryshonte edhe amanetin për t’u varrosur në Shqipëri, nëse do kishte dëshmuar dramën e sotme intelektuale të disa socialistëve që kanë qenë dikur partizanë, më pas komunistë, më pas enveristë, për të mbërritur te socializmi.

Rehabilitim apo lexim personal i historisë?

Postuar në 18 Nëntor, 2018 14:58

10 000 studentë protestuan në Athinë dje në përkujtim të 17 nëntorit, që shënon rënien e juntës ushtarake. Mediat greke përcollën imazhe të përleshjeve mes studentëve dhe policisë përherë në të famshmin Universitet Politeknik që është shndërruar në një llojë zone përtej establishmentit politik grek. 

Subscribe to RSS - mithat frasheri