migracioni

Video/Protesta në Belgjikë kundër Paktit Global për Migracionin

Postuar në 16 Dhjetor, 2018 13:07

Ligji i ri gjerman për migracion/Favorizohen akademikët dhe fuqia e kualifikuar

Postuar në 20 Gusht, 2018 12:59

Se si duket kur realiteti krijon fakte politike, kjo shihet më së miri nga gjendja e tanishme në Gjermani. Më shumë se katër dekada debate kundërthënëse nuk kanë dhënë fryte në përpjekjet për nxjerrjen e një ligji për migracionin në Gjermani. Grindjet kanë qenë të shpeshta, ndërsa zgjidhja ka munguar. Por realiteti dhe zhvillimet e fundit kanë krijuar fakte, për shkak të valës së refugjatëve dhe azilkërkuesve, por në radhë të parë për shkak të nevojës për fuqi punëtore.

Migracioni, Austria do të vendosë ushtrinë në kufirin me Italinë

Postuar në 04 Korrik, 2017 11:03

Situata e migracionit në hapësirën e BE-së po mbërrin në tensione ndërshtetërore. Kështu mediat bëjnë të ditur se Austria ka ndërmend të vendosë ushtrinë në kufirin me Italinë për të mos lejuar kalimin e emigrantëve nga gadishulli apenin drejt Europës Qendrore. 750 ushtarë thuhet se do të angazhohen në këtë operacion dhe mes tyre do të përfshihen edhe mjete të blinduara Pandur, lajm që zyrtarizohet nga ministri i Mbrojtjes, Hanspeter Doskozil.

Shqiptarët, emigrantët e vetëm që nuk ushtrojnë të drejtë vote*

Postuar në 21 Nëntor, 2015 17:00

Në Shqipëri e Kosovë rrallë ndodh të gjesh familje që nuk është prekur nga emigrimi në një formë apo në një tjetër. Prej 25 vitesh shqiptarët e përdorin emigrimin si përgjigje ndaj izolimit, kushteve të vështira ekonomike e sociale e shpesh edhe për ti shpëtuar situateve konfliktuale me sfond politik apo social. Emigrimi, megjithëse fillimisht ilegal dhe shpesh i rrezikshëm (nëpërmjet detit apo dhe përmes maleve) ka qenë një zgjidhje efektive kundër varfërisë,  një strategji mbijetese duke ndikuar në arritjen një nivelimë të lartë jetese.

Subscribe to RSS - migracioni