ligji i mbetjeve

Tërheqja e qeverisë nga ligji i mbetjeve, lajm i mirë. Mungesa e arsyeve, lajm i keq

Postuar në 20 Shtator, 2017 12:02

Sot në Komisionin Parlamentar të Veprimtarive Prodhuese është debatuar për ligjin e mbetjeve. Një ditë më parë, Partia Socialiste tërhoqi projektligjin duke argumentuar se do ta diskutojë me komunitetetet. Më tej akoma, si për të konfirmuar këtë reflektim, propozesi i projektit, Eduard Shalsi, është tërhequr nga nisma, duke deklaruar se opinioni është manipuluar.

Ligji i shumëdebatuar i mbetjeve kthehet në kuvend

Postuar në 18 Shtator, 2017 09:19

Ligji i shumëdebatuar  i mbetjeve do të rishqyrtohet në kuvend. Drafti është futur në kalendarin e punimeve të Kuvendit për periudhën 18 shtator - 13 tetor dhe Ligjin “Për manaxhimin e integruar të mbetjeve” u miratua në Kuvend më 22 shtator 2016, por ai nuk u dekretua nga Presidenti i Republikës, i cili e riktheu në Kuvend më 14 tetor 2016.

Shkelen afatet për Ligjin e Mbetjeve, qeveria e mban në sirtarët e Kuvendit dekretin e Nishanit

Postuar në 11 Dhjetor, 2016 16:19

Dekreti i Presidentit që rrëzon ligjin është dërguar në Parlament me 14 tetor dhe sipas përllogaritjeve ligji duhet të ishte shqyrtuar në Komisionin e Veprimtarive Prodhuese brenda kësaj jave.
Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta e ka çuar ligjin për shqyrtim menjëherë dhe ai është programuar në kalendarin 3 javor të punimeve që me datën 24 nëntor.
Të kontaktuar nga Televizioni Klan, burime zyrtare të shërbimeve në seancën e Kuvendit shprehen se deputetët nuk e kanë përmbushur detyrën e përcaktuar në rregullore për këtë rast.

Ligji i mbetjeve sërish jashtë kalendarit të kuvendit

Postuar në 23 Nëntor, 2016 11:13

Ka mbetur sërish jashtë seancës së Kuvendit rishqyrtimi i ligjit për lejimin e importit të mbetjeve. Deputetët kanë në axhendën e tyre dekretin e presidentit të Republikës, Bujar Nishani, për kthimin në Kuvend të ndryshimeve në ligjin për manaxhimin e integruar të mbetjeve, që i hapte rrugë edhe importit të tyre.
Megjithatë prej disa seancash, Kuvendi nuk e ka parashikuar diskutimin e dekretit në seancën plenare. Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta, ka firmosur edhe urdhrin që përcakton rendin e ditës të seancës së të enjtes, ku nuk është përfshirë diskutimi i dekretit të Nishanit.

Presidenti kthen për rishyqrtim ligjin e importit të mbetjeve: Bie ndesh me direktiva të BE-së dhe me Kushtetutën

Postuar në 14 Tetor, 2016 12:54

Më poshtë arsyetimi i Presidentit Nishani:

Në seancën plenare të datës 22 Shtator 2016, Kuvendi i Shqipërisë ka miratuar ligjin nr.92/2016 “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr.10 463, datë 22.9.2011, “Për menaxhimin e integruar të mbetjeve”, të ndryshuar”.

Përmes këtij ligji është rilejuar importi për mbetjet e ngurta jo të rrezikshme të listës së gjelbër, si lëndë e parë dytësore, për të plotësuar nevojat dhe kërkesat e industrisë ricikluese të vendit, për qëllime riciklimi dhe përdorimi si zëvëndësues, të lëndëve të tjera nga burime jo të rinovueshme.

Mendimi i qeverisë për ligjin e mbetjeve: Do na krijohet stok, 83% e mbetjeve në vend e paprekur nga kompanitë e riciklimit (shkresa)

Postuar në 28 Shtator, 2016 17:33

Bindja që qeveria dhe kryeministri janë munduar të përcjellin se ligji për importin e mbetjeve është shpëtim për industrinë e riciklimit dhe rregullator i tregut duket se është një përpjekje e pasinqertë për të mbuluar mungesën e argumenteve për ta mbrojtur këtë ligj. Është vetë qeveria që ka rënë brenda me këmbët e veta, pas publikimit të një shkrese ku ajo pranon se rreziku më i madh është ai i krijimit të stokut të mbetjeve që do sillen nga jashtë në kushtet kur kompanitë ricikluese përpunojnë vetëm 17% të mbetjeve në vend.

Zgjohet audienca e ricikluesve: Meritojmë mirënjohje, portat tona janë të hapura për të gjithë

Postuar në 27 Shtator, 2016 18:11

Në mes të një fushate absurde që qeveria vijon në mbrojtje të importit të mbetjeve edhe pas miratimit të ligjit në parlament, kanë dalë në skenë edhe ricikluesit, të cilët një ditë më parë u përdorën si audiencë në takimin e kryeministrit.

Të nxitur ndoshta edhe nga qeveria, e cila po mban të gjitha kostot e një vendimi të pamoralshëm dhe jo transparent, Shoqata e Ricikluesve ka reaguar me një letër të hapur, ku mbron idenë se importi i mbetjeve është e drejtë kushtetuese duke hapur portat për qytetarët që duan të japin kontribut dhe të fitojnë para nga ky aktivitet.

Hajde plehraaa…!!!

Postuar në 23 Shtator, 2016 13:47

Çdo gjë që thonë dhe duan politikanët – bëhet. Kjo është Shqipëria e sotme. Politikanët vendosin për jetën e secilit, për ushqimin e secilit, për ajrin e secilit. Politikani, sado injorant, i paaftë, i pandjeshëm, i pavend të jetë, shndërrohet në Zot. Sigurisht që kjo nuk është demokracia, por ne gabimisht kujtojmë se jemi në binarët e saj.

Subscribe to RSS - ligji i mbetjeve