kryebashkiaku

Mori donacione nga zhvilluesit e pronës, arrestohet kryebashkiaku në Australi

Postuar në 29 Korrik, 2018 16:40

Një tjetër kryebashkiak i Queensland në Australi u arrestua si pjesë e një hetimi për donacionet politike nga zhvilluesit e pronës. Kryebashkiaku i Logan, Luke Smith akuzohet se gënjeu Komisionin e Krimit dhe Korrupsionit (KKK) në një seancë lidhur me hetimin e donacioneve.

Smith është akuzuar për korrupsion zyrtar dhe dëshmi të rreme. KKK thotë se 48-vjeçari gënjeu për Operacionin Belcarra, i cili po hetonte nëse Smith kishte ndikuar në vendimet e zhvillimit të pronave nga të cilat përfitonin donatorët e fushatës.

Gjermania refuzon “spiunët” e Erdogan, nuk pranon gjuetinë ndaj gulenistëve

Postuar në 15 Gusht, 2016 12:51

Policia turke ka kryer bastisje në tri gjykata të Stambollit pas lëshimit të urdhër-arresteve ndaj 173 anëtarëve të administratës së gjykatave në kuadër të hetimit për tentativën e  grushtit të shtetit muajin e kaluar. Ndërkohë, kryebashkiaku i Berlinit tha se  zyrtare turq i ishin afruar duke i kërkuar atij të identifikonte mbështetësit e Gulen në Gjermani,  diçka që ai refuzoi kategorikisht.

Modeli “Rama” i kryebashkiakut të suksesshëm nuk i përgjigjet më realitetit

Postuar në 03 Tetor, 2015 16:12

Nëse Edi Rama përfaqëson ndonjë model në politikë, ai është modeli i kryebashkiakut të suksesshëm. Përtej këtij modeli, që është më shumë një model esteti, nuk ka gjë të pazakonshme për politikën shqiptare në aktet e tij: pabesi, hipokrizi, paaftësi për të ndërtuar e mishëruar vizione, mungesë principesh dhe sidomos korrupsion. Pafund korrupsion.

Projektligji/Kufizim mandati për Kryebashkiakët. Jo më shumë se dy mandate

Postuar në 03 Tetor, 2015 11:31

“Shqiptarja.com” raporton se Ministria për Çështjet vendore ka përgatitur një propjektligj, titulluar: “Për organizimin dhe funksionimin e qeverisjes vendore”, në të cilin parashikohen disa ndryshime. Kështu këshilltarët bashkiakë nuk do të paguhen më për pjesëmarrjen e tyre në mbledhjet e këshillit bashkiak. Deri më tani, këshilltarët paguheshin me një shpërblim mujor në masën 10% të pagës së kryebashkiakut, çka nuk do të vijojë më. Po kështu me projekligjin e ri, kryebashkiakët nuk kanë të drejtën e rizgjedhjes për më shumë se dy mandate.

Subscribe to RSS - kryebashkiaku