krimeja

Erdogan: Aneksimi i Krimesë është ilegjitim

Postuar në 08 Gusht, 2019 12:55

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan ka deklaruar pas një takimi me homologun ukrainas, Volodymyr Zelensky se ankesimi i Krimesë nga Rusia është ilegjitim.

Vijimi dhe ruajtja e turqve në Krime, mëmëdheun e tyre historik, mbrojtja e identitetit dhe kulturës së tyre, ruajta e të drejtave dhe lirive bazë janë prioritete të Turqisë

tha ndër të tjera Erdogan.

Tatarët e Krimesë fshijnë nga librat e historisë bashkëpunimin me Hitlerin

Postuar në 10 Maj, 2019 16:27

Tatarët e Krimesë do të rishikojnë tekstet e historisë duke hequr prej tyre pjesë që i asociojnë ata me forcat naziste. Në tekstet e historisë së klasës së 10-të shkruhet ndër të tjera se:

20 mijë tatarë të Krimesë shërbyen me ushtritë hitleriane dhe 14 mijë të tjerë luftuan kundër partizanëve sovjetikë në Luftën e Dytë Botërore

Subscribe to RSS - krimeja