konkurenca

Hetim tregut të taksive në Tiranë. Drejtoria e Metrologjisë "ndalon" uljen e çmimit

Postuar në 13 Prill, 2019 16:03

Autoriteti i Konkurencës ka vendosur në datën 11 prill që të hapë hetim për situatën e konkurencës në shërbimin taksi në Tiranë. Shkak për këtë vendim është bërë ankesa e disa subjekteve përkundrejt një subjekti tjetër që ka hyrë në treg me tarifa më të ulëta. Subjektet janë ankuar se ulja e çmimit nën 250 lekë për 1.5 km e para cenon konkurencën, ndërkohë që subjekti i ri pretendon se i është refuzuar kalibrimi i taksimetrit poshtë tarifës 250 lekë me arsyetimin se kjo përbën shkelje ligjore dhe dëmton konkurencën me operatorët e tjerë.

Shqipëria 2018, një dyqan ku na kërkohet të jemi thjesht Blerës

Postuar në 31 Korrik, 2018 12:08

Raporti i Departamentit Amerikan të Shtetit për klimën e investimeve në Shqipëri, konfirmon të gjitha kritikat dhe akuzat që janë bërë ndaj qeverisë në vitin që lamë pas. Në përmbledhjen e bërë, DASH flet për korrupsionin, administratën e korruptuar, ndryshimet e shpeshta legjislative dhe për të drejtën e pronës që është e pagarantuar.

Kartel jo konkurencë

Postuar në 30 Korrik, 2017 12:22

Duket epoka e konsumizmit po i jep të drejtë postulatit se partitë vetëm qeverisin, ndërkohë që kastat sundojnë. Media rend pas deklaratave të kryeministrave dhe ministrave, ndërkohë që standardi i jetës sonë, cilësia e saj dhe e ardhmja është vendosur tashmë nga ata që dominojnë dhe përcaktojnë tregun. 

Monopol te varrezat, ndërhyn Autoriteti i Konkurrencës

Postuar në 10 Maj, 2017 20:13

Autoriteti i Konkurrencës u detyrua t’i japë një rekomandim Bashkisë së Beratit për “Hapjen e tregut për konkurrencë të lirë në shërbimin e punimeve funerale” në këtë qytet, pasi një prej operatorëve të tregut u ankua për krijimin e një monopoli të paligjshëm nga kompania që pati fituar tenderin e Bashkisë Berat për mirëmbajtjen e varrezave publike, duke i kthyer ato efektivisht në varreza private dhe duke imponuar një tarifë për konkurrentët.

Teza e Kryeministrit: “Kush del nga universiteti është një shërbëtor i ditur i këtij populli dhe këtij shteti”

Postuar në 24 Tetor, 2016 18:55

Gur gur bëhet kalaja. Kjo është një fjalë që na thotë se avash avash, hap pas hapi bëhen gjëra të mëdha. Por këtë fjalë të urtë, mund ta marrim e ta përshtasim edhe për gjërat pa vlerë, apo budallallëqet, të cilat po ashtu si gjërat me vlerë, nisin e zënë vend, njëherë si pa mendje, njëherë si spontanisht, derisa duken sikur kanë qenë përherë ashtu.

Qëllimi pas ritarifimit të blerjeve online: “Mbrojmë tregëtinë nga konkurenca e pandershme”

Postuar në 28 Korrik, 2016 10:43

Vendimi i qeverisë shqiptare për të ulur kufirin e patatueshëm të blerjeve online në 22 euro ka provokuar një debat në mbledhjen e djeshme. Ai zbardhet nga gazeta “Panorama” dhe provon se halli i Ministrisë së Financave nuk është aspak rritja e të ardhurave, por sepse është cenuar konkurenca e ndershme. Ahmetaj ka debatuar me Manjanin, ministër i Drejtësisë dhe shihet se ndonëse argumentet e tij, teorikisht qëndrojnë, për asnjë çast ministri nuk vlerëson tek blerjet online një rrugë me më pak kosto për qytetarë që nuk janë të gjithë tregëtarë dhe që nuk kanë ofertë në vendin e tyre.

Autoriteti i Konkurencës i kërkon ERE-s: Të ndryshojnë tarifat fikse për prodhuesit energjisë

Postuar në 06 Maj, 2016 15:54

Autoriteti i Konkurrencës i ka rekomanduar Enti Rregullator të Energjisë të heqë nga draftmetodologjia afatin 15 vjeçar të kontratave si edhe çmimet fikse të shitjes së energjisë së rinovueshme. Nuk është e qartë sa do të merret në konsideratë kjo dhe si mund të ndikojë në çmimin fundor. "TemaTV"

Kompanitë e sigurimeve nuk konkurojnë me njëra-tjetrën, por bashkëveprojnë. Mblidhen për të vendosur tarifën e re me...konsensus

Postuar në 02 Mars, 2016 15:45

Buxheti i këtij viti solli rritje të taksës së sigurimeve nga 3% në 10%, çka priret të sjellë edhe rritje të tarifave për drejtuesit e automjeteve. Përfaqësues të kompanive janë mbledhur për të vendosur tarifat e reja që sipas tyre janë të nevojshme në kushtet e rritjes së taksës. “ Shteti na hoqi TVSH-në, por ne punojmë me serviset që punojnë me fatura dhe si rrjedhojë nuk subvencionohemi për këtë pjesë. Nga ana tjetër taksa e sigurimeve u rrit në 10%.

Subscribe to RSS - konkurenca