koncesioni

Kontrolli teknik i automjeteve do të kryhet nga DPSHTRR

Postuar në 02 Dhjetor, 2020 09:47

Kontrolli teknik i automjeteve i rikthehet shtetit. Lajmin e ka bërë të ditur me anë të një postimi në rrjetet sociale kryeministri Rama, i cili bën me dije se nga janari i 2021 do të ketë disa risi që do të jenë lehtësuese për drejtuesit e automjeteve.

Prodhimi i pasaportave dhe kartave të identitetit jepet me koncesion me firmën e Erion Braçes

Postuar në 28 Nëntor, 2020 10:54

Qeveria ka vendosur në mbledhjen e datës 4 nëntor 2020 të japë me koncesion shërbimin e prodhimit dhe shpërndarjes së dokumenteve biometrike të identifikimit. Propozimi është bërë nga ministri i Brendshëm dhe përmes vendimit, firmosur nga zv.kryeministri Erion Braçe, Ministria e Brendshem përcaktohet si autoriteti kontraktues.

Aktualisht shërbimin e prodhimit dhe shpërndarjes së dokumenteve biometrike e ka kompania franceze Sagem dhe nuk dihet nëse ky vendim bëhet për të shtyrë më tej afatin e shërbimit, apo për të ndryshyuar formulën e menaxhimit.

Absurditeti i koncesionit të check up dhe efekti i tij në shëndetin e qytetarëve

Postuar në 24 Korrik, 2020 23:49

 

Partneriteti Publik Privat (PPP), në formën e dhënies në koncesion të një shërbimi publik një operatori privat, është një temë e debatuar gjatë në aspektin ekonomik, politik, financiar etj.

Ky lloj koncesioni mund të justifikohet në ato raste kur investimi është mjaft i madh dhe buxheti i shtetit nuk i ka mundësitë financiare dhe njerëzore t’i mbulojë ato, siç është rasti i ndërtimit të aeroporteve, centraleve energjetike apo rrugëve të mëdha.

Ministrja: Ëndrrat me 20 milionë euro/km janë të shqiptarëve

Postuar në 09 Korrik, 2020 14:02

Ministrja e Energjisë dhe Infrastrukturës, Belinda Balluku ka dalë sot në Parlament për të mbrojtur projektin e rrugës Milot – Fier. Është një aks ku siç është raportuar do të paguhen 20 milionë euro/km, një aks të cilin askush nuk e sqaron se për çfarë nevojash emergjente duhet bërë. Ministrja ka zgjedhur të bëjë Instruktorin e Komitetit të Partisë, kur në vend se të sqarojë me hollësi projektin, pasi i flet mbarë qytetarëve, zgjedh të replikojë me armiqtë e progresit.

Kastrati merr për 1 euro për 20 vjet bazën detare të Sarandës

Postuar në 06 Korrik, 2020 21:11

265   2299,5   m2 për 1 euro. Kontrata e qiradhënies është fituar nga Kastrati group në bashkëpunim me Concord Investment” sh.p.k për 20 vjet.

Vendnodhja është në gjirin e Limjonit në Saradë, aty ku dikur ishte baza luftarake detare që kalon me kontratë qeraje në duart të privatit, që në këtë vend kur vjen puna për projekte të tilla është vetëm një: Kastrati.

Përmes check-up mund të bëhej testimi agresiv për CoVid19. Qeveria e pezulloi!!!

Postuar në 22 Mars, 2020 13:19

Që nga nisja e krizës së pandemisë së koronaviorusit në Shqipëri, diskutimi kryesor është përqendruar në mënyrën sesi po menaxhohet ajo nga qeveria shqiptare. Pak ditë më parë kryeministri shqiptar, Edi Rama foli për arsyet se përse nuk është adaptuar modeli koeranojugor i testimit agresiv dhe është menduar adoptimi i modelit kinez dhe italian të karantinimit masiv.

Kastrati dhe Dulaku marrin për 35 vjet portin e Sarandës

Postuar në 21 Tetor, 2019 18:20

Porti i Limionit në Sarandë i është dhënë me konçesion për 35 vite bashkimit të përkohshëm të shoqërive “Kastrati" dhe "Edil Al”. Shpallja e fituesit është njoftuar këtë të hënë në buletinin e Agjencisë së Prokurimit Publik. http://www.app.gov.al/GetData/DownloadDoc?documentId=2a1bb040-03e0-448e-bd75-238a38ff1730 fq 307

Presidenti ngre akuza penale për kontratën koncesionare të rrugës Milot - Balldren

Postuar në 08 Gusht, 2019 16:53

Presidenti i Republikës Ilir Meta ka kthyer sot për rishqyrtim ligjin për miratimin e kontratës konçesionare për rrugën Milot-Balldren. Përmes në njoftimi në faqen e vet online, kreu i shtetit jep arsyet e këtij vendimi që sipas tij lidhen me një seri procedurash antikushtetuese. Në përfundimet e veta Meta ka konstatuar se:

 

Ligji nr. 52/2019 dhe Kontrata Koncesionare bashkëlidhur janë propozuar, hartuar, nënshkruar dhe miratuar në kundërshtim me parimin e shtetit të së drejtës; 

Me koncesion sepse “shteti nuk ka lekë”? Pse u anullua Thumanë-Kashar?

Postuar në 02 Qershor, 2019 19:52

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar sot nga Lezha se rruga Milot - Blldren u dha me koncesion sepse shteti nuk ka kapitalet e duhura.

Do ta ndërtojmë vetëm, do ta ndërtojmë shpejt, për 30 muaj  dhe do ta paguajmë për 13 vjet, me PPP, siç thonë ata vjedhje. Se ku është vjedhja tani, kur një privat do financojë me një kapital të vetin që shteti nuk e ka, dhe pastaj vit pas viti qeveria do ta shlyej, patjetër se nuk bëhet për bamirësi

ka thënë kryeministri?

Dy pyetje: 

Brenda vjeshtës konçesioni për autostradën Tiranë-Durrës

Postuar në 15 Maj, 2019 19:42

Autostrada Tiranë-Durrës është në planet e qeverisë për t’u kthyer shumë shpejt në një aks ku kalimi do të jetë me pagesë. Ministrja e Infrastrukturës Belinda Balluku thotë se ka rënë kontakt me investitorë të huaj për këtë projekt, por pa dhënë më shumë detaje. Ajo thotë se është duke negociuar për të nisur brenda vjeshtës punimet përmes Partneritetit Publik Privat.

Pages

Subscribe to RSS - koncesioni