karl marx

Një film biografik për Karl Marx

Postuar në 15 Mars, 2018 13:35

Një biografi ndryshe për Karl Marx vjen përmes filmit “I riu Karl Marx” me regji të Raoul Peck sjell një vështrim dinamik të jetës së njërit prej mendimtarëve më ndikues të historisë njerëzore. Revista “Foreign Policy” shkruan se regjizori ka bërë një gjetje të mirë duke shmangur kompkimimet ideoligjike dhe shtjellimin e tezave të Marx që përfaqësohen te vepra kryesore e tij, “Kapitali”.

Subscribe to RSS - karl marx