kamerat e sigurise

Video/Shembja e urës "Morandi", kapur nga kamerat e sigurisë

Postuar në 20 Gusht, 2018 17:47

Ligji për kamerat, Gjykata Kushtetetuese rrëzon ankimimin e Shoqatës së Tregëtarëve

Postuar në 18 Korrik, 2017 15:43

Ligji për kamerat e sigurisë në mjediset private është kushtetues. Gjykata Kushtetuese ka rrëzuar të gjitha kërkesat për të shfuqizuar ligjin për kamerat e sigurisë që u depozituan në formën e një ankese nga Shoqata e Tregëtarëve

Kalon me ndryshime ligji për kamerat e sigurisë

Postuar në 20 Shtator, 2016 15:12

Pas negociatave PS-LSI ligji për sigurinë publike apo si njihet ndryshe ligji i kamerave që është në komisione parlamentare ka pësuar ndryshime në 8 nene. Me kryesoret janë heqja e detyrimit për të gjithë bizneset për të instaluar kamera si edhe vendosja e rregullave për administrimin e materialeve të filmuara prej tyre.

"TemaTv"

Ligji për kamerat e sigurisë, paqartësi për ruajtjen dhe aksesin mbi të dhënat

Postuar në 28 Qershor, 2016 20:20

Qeverisë i ka mbetur në dorë ligji për Masat Shtesë të Sigurisë, ose njohur ndryshe si ligji i kamerave. Por ai është bllokuar nga opozita dhe LSI-ja për arsye që nuk lidhen me shqetësimin real për potencialin e shkeljes së privatësisë përmes këtij ligji. Dy ekspertë të çështjeve të sigurisë dhe të policisë, Arjan Dyrmishi dhe Arjan Hoxha, nënvizojnë në një dalje për "Tv Tema" ngarkesat që sjell ky ligj në formën ekzistuese, por edhe rreziqet e tij. P.sh nuk sqarohet administrimi i të dhënave, serveri që shërben rrjetin e kamerave si dhe aksesin në të.

PD-ja do të çojë në Kushtetuese ligjin për kamerat e sigurisë: "Mund të përdoren për qëllime elektorale e shantazhuese"

Postuar në 22 Qershor, 2016 19:13

Ligji “për masat shtesë të sigurisë publike”, do të kalojë për votim në seancën plenare të kësaj të enjteje, pas rrëzimit të dekretit të Presidentit në Komisionin e Sigurisë. Por ka gjasa që ky ligj të dërgohet në Gjykatën Kushtetuese, pasi Partia Demokratike e sheh si një ligj të papajtueshëm me Kushtetutën dhe se ka interesa klienteliste. Në një intervistë për TemA TV, deputeti i PD-së, anëtar në Komisionin e Sigurisë Kombëtare, Asllan Dogjani përveç kësaj tha se kjo mund të përdoret për qëllime elektorale dhe shantazhuese.

Presidenti kthen ligjin për kamerat e sigurisë në mjedise private dhe publike

Postuar në 04 Prill, 2016 14:30

Presidenti i Republikës ka kthyer sot për rishqyrtim ligjin “Për masat shtesë të sigurisë publike” në të cilin parashikohet vendosja e kamerave në mjedise private dhe publike.  Në arsyetimin e vet kreu i shtetit i përmbahet argumentimit se ligji nuk respektimin dhe mbrojtjen e të dhënave personale të jetës private të qytetarëve.

Komisioni i Sigurisë rrëzon projektligjin e kamerave të Sigurisë. Votë kundër nga LSI-ja

Postuar në 03 Shkurt, 2016 17:51

Përveç vendimit për shkrirjen e Urgjencës së Tiranës, Lëvizja Socialiste për Integrim ka dalë kundër PS-së edhe për projektligjin e ri të kamerave të sigurisë. Ky projektligj është propozuar nga Ministria e Brendshme dhe kërkon vendosjen e kamerave në mjedise biznesi dhe banimi me synim rritjen e mundësive të monitorimit dhe parandalimit të akteve të ndryshme me rrezikshmëri.

Subscribe to RSS - kamerat e sigurise