hipoteka

Teatri Kombëtar, "mungon" pronari për 4000m2

Postuar në 16 Korrik, 2018 17:42

Mbledhja e kësaj të hëne në komisionin e medias nuk ka sqaruar asgjë në lidhje me debatin e teatrit kombëtarë. Deputetët e opozitës kërkuan që të dinin pronarët kufizues me pronën e teatrit kombëtarë por interesit të tyre nuk iu përgjigj kryeregjistruesi Valdin Pjetri

Hipoteka e Tiranës në grevë, Braçe: Lushnja është në punë

Postuar në 23 Nëntor, 2017 12:13

Gjatë diskutimeve në Komisionin e Ekonomisë ku ishte e pranishme ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj u pyet nëse ishte në dijeni të faktit se shërbimi hipotekor ishte në grevë. Ministrja nuk dha një përgjigje të qartë, por tha se Shërbimi i Hipotekës ishte një institucion në varsi të Ministrisë së Drejtësisë dhe për këdo që shkel ligjin do të ketë penalitete.

Shtet kazani

Postuar në 25 Gusht, 2017 08:50

Është e vështirë ta ndash nëse takimi dhe fjala e djeshme e kryeministrit me ambasadorët e Shqipërisë jashtë vendit, ishte shoë apo nisje e një procesi të thellë korrigjimi dhe reformimi. Kjo pasi të gjithë ne u bëmë dëshmitarë të dy qëndrimeve diametralisht të kundërta të të njëjtit njeri dhe të njëjtit ekip: para zgjedhjeve mesazhi se reforma të thella ishin bërë dhe se ato pak probleme që kishin mbetur, kryesisht në gjyqësor apo administratë, vinin si pasojë e partive të tjera, ishte kryesori.

Kush i zgjidh hallet e mia? Edi Rama dhe partia...

Postuar në 18 Qershor, 2017 15:00

Lexoni se çfarë ka thënë sot kryeministri Edi Rama në Vorë:

"Ne u japim legalizimet dhe nuk e regjistrojnë dot pronën në Hipotekë, sepse hipotekën e ka dikush tjetër. Ne do ua bëjmë titull pronësie, 40 mijë legalizimet që nuk i regjistroni në hipoteka, brenda vitit. Votoni PS-në dhe do marrë fund historia e regjistrimit të pronës. Çdo pronë do regjistrohet dhe çdo titull pronësie do i dorëzohet pronarit".

Nis dixhitalizimi i pasurisë së shqiptarëve. LSI angazhon 250 specialistë, Manjani premton kartela të freskëta të pronësisë

Postuar në 20 Shtator, 2016 13:32

LSI ka marrë në dorë projektin për dixhitalizimin e pasurisë në hipoteka. Projekti është financuar dhe po zhvillohet tërësisht nga Zyra Qëndrore e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme dhe për zbatimin e tij janë përfshirë rreth 200 deri 250 specialistë.

Ministri Drejtësisë,  Ylli Manjani, i cili ishte sot i pranishëm në ceremoninë e nisjes se fazës së parë të procesit tha se ky është vetëm fillimi i një projekti shumë të madh që mundëson shmangien e mbivendosjes së emrave.

Rivlerësimi i pasurive, noterët: Hipoteka të na përfshijë në proces

Postuar në 05 Shtator, 2016 16:07

Noterët kërkojnë që të jenë pjesë e procesit të rivlerësimit të pasurive të paluajtshme. Në një intervsitë për Tema Tv, Zv/Presidenti i Dhomës Kombëtare të Noterisë Fatmir Leçaj, sqaron se i ka dërguar një kërkesë hipotekës për t`i përfshirë noterët në këtë proces. Ai shpjegon më tej edhe përfitimet që do të kenë qytetarët nga rivlerësimi i pasurive të tyre.

"TemaTv"

Vëzhgim: Hipoteka që nuk zbatojnë vendimin e gjykatave, tapi për toka të zëna dhe përpjekja për pamundësimin e gjykimeve nga Strasburgu

Postuar në 04 Gusht, 2016 17:00

Ka disa kohë që ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani, shfaqet kërcënues  ndaj hipotekave, që sipas tij nuk respektojnë vendimet e gjykatave në regjistrimin e pronës së qytetarëve. Më e fundit dy ditë më parë:

Sarandë/K. Bashkiak për çështjen e regjistrimit të pronave: Qytetarët të kallëzojnë Bashkinë që do pranojë përgjegjësinë dhe nuk do apelojë

Postuar në 31 Korrik, 2016 00:36

Bashkia Sarandë, më saktë Këshilli Bashkiak i saj, ka miratuar një ide që presupozohet se i jep zgjidhje një problemi shumë të madh, siç është ai i regjistrimit të pronave në hipotekë. Këshilli Bashkiak në vite ka dhënë sheshe ndërtimi për mijëra qytetarë, por për shkak të proceseve ndërgjyqësore, apo për shkaqe të tjera, një pjesë e madhe nuk ka mundur të hipotekojë pronën e mandej të kryejë transaksione. Rasti më tipik ai i 800 familjeve që kanë kryer pagesat e blerjes së truallit, por për shkak se një ish-pronar doli në skenë, çështja u ndërlikua.

Kavajë, abuzim me 80 ha tokë bregdetare. Tjetërsuar në tokë bujqësore, shpërndarë dhe rishitur!!!

Postuar në 22 Maj, 2016 15:18

80 hektarë tokë bregdetare janë tjetërsuar në dokumentacion duke u pasqyruar si tokë bujqësore dhe mandej janë shpërndarë. Këtë konkluzion ka arritur Prokuroria e Kavajës e cila dërgoi për gjykim, lidhur me këtë çështje, ish-drejtuesin e Hipotekës Fatos Gjuzi, ish-kryetarin e Komunës Gosë si dhe disa ish-zyrtarë të tjerë.

Sinjalizohet rikthimi i lejeve të ndërtimit. Ndërtuesit nuk do të shesin pa regjistrim në hipotekë

Postuar në 29 Janar, 2016 22:25

Qeveria pritet të liberalizojë sërish lejet e ndërtimit, të bllokuara efektivisht prej disa muajsh. “Top-Channel” njofton se ligji për sigurimin e pasurive të paluajtshme do të ndryshojë. “Qeveria do të ndryshojë ligjin ekzistues të sigurimit të pasurive të paluajtshme, për të mbyllur një nga hapësirat më të mëdha të abuzimeve gjatë viteve të fundit në këtë treg, atë të shitjes së apartamenteve nga dy apo më shumë herë.  Drafti i ri adreson edhe një tjetër ngërç, i cili ka lidhje me ndërtesat karabina, që bankat sekuestrojnë nga ndërtuesit që nuk kanë paguar kreditë.

Pages

Subscribe to RSS - hipoteka