gjykata e krimeve

Trump paralajmëron sanksione edhe për gjykatësit e Gjykatës Ndërkombëtare për Krimet

Postuar në 10 Shtator, 2018 19:32

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kërcënojnë edhe Gjykatën Ndërkombëtare të Krimeve me sanksione(ndaj gjyqtarëve). Mediat e ndryshme raportojnë se do të jetë këshilltari për Sigurinë i Presidentit amerikan, Donald Trump, John Bolton, ai që do të njoftojë qëndrimin e fortë të Shtëpsië së Bardhë.

SHBA do të përdorë çdo mjet të nevojshëm për mbrojtjen e qytetarëve të vet dhe të aleatëve nga hetimi i padrejtë nga kjo gjykatë ilegjitime

citon Reuters një dokument që  do të lexohet nga Bolton para një grupi konservator në SHBA.

Pas Afrikës së Jugut, edhe Gambia tërhiqet nga Gjykata Ndërkombëtare e Krimeve: Gjykatë e të bardhëve për persekutimin e njerëzve me ngjyrë

Postuar në 26 Tetor, 2016 20:21

Një tjetër goditje për rendin ndërkombëtar vjen nga Afrika. Pak ditë pasi Afrika e Jugut ui tërhoq nga Gjykata Ndërkombëtare e Krimeve, edhe Gambia, një vend i vogël turistik, i preferuar nga europianët, ka bërë të njëjtën gjë. Vendimi erdhi pas heshtjes që pasoi kërkesën e presidentit të vendit, Yahya Jammeh, për hetimin e vdekjeve në Mesdhe.

Subscribe to RSS - gjykata e krimeve