gjiret

Goli i Tiranës me gjiret e brendshme, Greqia nuk i ka kontestuar në OKB

Postuar në 01 Mars, 2018 17:13

Ministri i Jashtëm grek, Nikos Kotzias në përgjigje të interpelancës së thirrur nga ish-ministrja Bakojanis, ka zbuluar detaje të qëndrimeve të palës greke lidhur me çështjen e detit me Shqipërinë. Sipas tij, në thelb negociatat janë vetëm për një romb, i cili zë vetëm 9% të hapësirës detare mes dy vendeve. Ai pranon se pala greke ka neglizhuar dorëzimin nga Shqipëria në OKB të hartave lidhur me gjiret e brendshme dhe vijën bazë, duke e quajtur këtë në disfavor të palës greke.

Një pjesë e përgjigjes së Kotzias:

Subscribe to RSS - gjiret