Giorgio Agamben

Gjendja e Jashtëzakonshme dhe Gjendja e Emergjencës

Postuar në 31 Korrik, 2020 20:06

 

Refleksione mbi sëmundjen*

Postuar në 28 Mars, 2020 17:37

 

Reflektimet që pasojnë këtu nuk kanë të bëjnë me epideminë, por me atë që mund të kuptojmë nga reagimi i njerëzve ndaj saj. Bëhet fjalë pra, për të reflektuar mbi lehtësinë me të cilën një shoqëri e tërë pranoi të ndjehet e infektuar/ndotur, të izolohet në shtëpi dhe të ndërpresë kushtet e saj normale të jetës, raportet e punës, të miqësisë, dashurisë e deri edhe bindjet e veta religjoze dhe politike.

Subscribe to RSS - Giorgio Agamben